This is Home – selle talve oodatuim suusafilm

Seniks kuniks talv Eestis lund ei paku, tuleb suusatamisisu tõsta suusafilmi vaatamisega.

Tõeliseks isutajaks võib pidada mõned kuud tagasi välja tulnud filmi “This is Home” ja seda kahel põhjusel. Esiteks, tegemist on suusabrändi Faction Skis loomingulise kollektiivi esimese täispika suusafilmiga ja teiseks, see film on kokku toonud sellised ässad nagu Daniel Hanka, Ducan Adams, Antti Ollila, Adam Delorme, Tim McChensney, Candide Thovex, Henry ja Kelly Sildaru.
 

 
Nii nagu filmi pealkiri (“See on Kodu”) viitab, viib film meid peaosaliste kodulinnadesse Montanast Jyväskyläni. Omaette elamust pakub ka see, kuidas 35-aastane Candide Thovex sõidab oma kodumäel Prantsusmaal koos 11-aastase Henry Sildaruga. Freeskier ajakiri on toonud filmi arvustades välja, et Thovex’ga sõitmine on arvatavasti igas vanuses suusatajale erakordseks kogemuseks, rääkimata sellest, et meil õnnestub näha neid kahte ühes klipis koos.
 


 
Umbes kolmveerand tunni pikkuse filmi ilmumist on tähistatud filmi tuuriga nii USA-s kui ka Euroopas. Ka Eestis toimus detsembri keskel esilinastus kinos Sõprus. Nüüd aga on film kõigile huvilistele vaatamiseks olemas nii filmi kodulehel kui ka Faction Skis Youtube’is.
 

 
Lisaks vingetele kaadritele võib boonuspunkte sellele filmile lisaks anda ka väga maheda soundtracki eest.

Foto: The Faction Collective