Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid on uus muusikaline duo ÖED

Eile eksklusiivselt Hamletis avaldatud duo ÖED on Tuuli Rand ja Kristel Aaslaid. Saaremaa päritolu duos on nüüd ühinenud see eriline saare essents. Täna ilmus nende esimene singel “Ära käpi mind”. Öed laulavad eesti keeles ja idee sündis eelkõige sõprusest ning ühisest muusikalisest seotusest.

Tuuli (ka artistinimega Windy Beach) ja Kristel – kui nende saare naiste jõud ja nali ühte tuppa panna, tekib vali naer ning lendab ilutulestiku sädemeid. Muusika seob naisi juba üle kümne aasta, samuti tugev sõprus: “Oleme nii kaua sõbrad olnud ja muusikat koos teinud, lauldes erinevates bändides ja projektides. Nii tunduski teha loogiline samm – luua midagi päriselt koos. Ja sündis “Öed”,” räägivad lauljad.

Öed eestikeelne lüürika on julge, konkreetne ent pingevaba. Et oleks endal ja teistel lõbus, luuakse tantsitavat ja suhestutavat muusikat ning võetakse asja kergelt. Singli “Ära käpi mind” taust on ühelt poolt tõsine, teisalt soodustab aga kergemalt asjadele lähenema.

“Saime stuudios kokku, rääkisime niisama elust ja olust kuni jõudsime aruteluga Weinsteini ja #metoo teemani. Peale mida tuli juba ülejäänud väga loomulikult. Iga naine oskab end antud looga seostada, ja oleme ausad, kes meist ei oleks klubis tundud “Ou, viitsid, ära käpi mind” tunnet?,” kommenteerib Tuuli. Kristeli jaoks on hea alati säilitada huumor: “Meie väljendus antud loos soodustab end mitte liiga tõsiselt võtma. Ehk siis “heatuju” lähenemine mitte nii “heatuju” teemale. Ka halbades olukordades tuleb suuta natuke naerda”, lisab Kristel.

Öed esimene singel “Ära käpi mind” on tänasest kuulatav näiteks Spotifys.

 

Täägid:

comments powered by Disqus