Katri Kats: olen sotsiaalmeedia sisulooja, kes on suutnud endast brändi teha

Eesti chika Katri Kats on päris adidas Originals ametlikus kampaanias. See on natuke suurem asi, kui näiteks globaalse brändi kohaliku sotsiaalmeedia konto peal figureerimine. Koostöö toimub uue jalatsi adidas Originals Deerupt lansseerimise raames ja selle puhul võtsime ette Katriga natukene asju arutada.

 

Suurem osa eestlasi teavad sind super-mega-ilusa Instagrami sisu pärast. Kuidas sa ise ennast defineerida? Kes sa oled?

Eesti keeles arusaadavalt öeldes olen sotsiaalmeedia sisulooja, kes on suutnud endast brändi teha. Iseennast defineerin pigem kui visual artist.

 

“Palju, mida te sotsiaalmeedias näete, on visual art.”

 

Kui suure osa sinu elust on sotsiaalmeedia? Kas see on sinu jaoks kuidagi tähtis?

Sotsiaalmeedia on suur osa minu elust. Selle abil olen saavutanud palju eesmärke, mida olen iseendale seadnud. Kindlasti sotsiaalmeedia ei defineeri mind kui naist. Teades, kui kiired on eestlased judge’ma (olin ise ka), siis pean lihtsalt kõigile meelde tuletama, et palju, mis te sotsiaalmeedias näete, on visual art.

 

https://www.instagram.com/p/BdfQAc1F8K9/?taken-by=katrikats

 

Kas vahel on siiber ka sellest kõigest? Kas see nö teistele elamine ära ei väsita? Või hoiad oma enda elu ja sotsiaalmeedia elu kuidagi oskuslikult lahus?

Kasutades sinu sõnu, siis “siiber” on sellest, et kõik teavad täpselt kui “lihtne ja mõttetu” on sotsiaalmeedias figureerida, kuid samas tahaksid tegelikult sama teha. Teistele elamisest on asi kaugel, elu on selleks liiga lühike ja precious. Ma naudin pildil ja videol olemist sama palju kui kaamera taga olemist, hiljem editimist või piltide töötlemist. Ma elan endale ja täiega. Sama hästi ma võiksin küsida igalt teiselt vastutulevalt inimeselt, et kas teda ei väsita ära teiste unistuste nimel töötamine. Minu Instagrami konto @katrikats ei ole realtyshow stiilis üles ehitatud, see on pigem girlie inspo page, mida ma ka ise tahaksin jälgida, näiteks – isiklik stiil, travel, beach ja lifestyle. Instagrami Story’des ma panen suht puusalt – kui on tuju, siis kajastan lisaks kõigele muule ka vanaema juubelit, kus suguvõsaga koos kartulisalatit sööme. On päevi, mil ma tõesti jagan rohkem kui tavaliselt. Siiski arvan, et sotsiaalmeedias on seinast seina kasutajaid ja see ei pea olema kõigi jaoks koht, kus enda elu ja kõiki tegemisi üles riputada.

 

Päris suure hulga materjali toodab sinust Juhani. Kui palju sa ise pilte teed, fotograafiaga tegeled? Kas näed selles enda jaoks tulevikus äkki midagi veel suuremat?

Ja päris suure hulga materjali toodan mina Juhanist. Teen pilte 100% sama palju kui tema, siiski fotograafiks me ei nimeta end kumbki.

 

 

Kui sa ringi ei tripi, millega sa tegeled? Mis su kirg on, mis su silmad veel särama paneb?

Mu kirg on kõik see, mida me teeme. E-kirjade saatmisest, kaamera ees ja taga olemisest, ööläbi editimisest, pildistamisest, filmimisest kuni uute ideede mõtlemiseni välja. Ja näha, kuidas see kõik pays off – is MAGICAL. Ja see tunne, et sa teed seda endale, need kogemused ja inimesed, keda kohtad, kellega koos töötad – see võrdub sära. Kõik selle nimel, et enda brändi veelgi tugevamaks ehitada. Brändi, mis viib sind lõpuks millegini, millest sa poleks osanud varem unistadagi.

 

Põhiuudis – meie oma tsikk uue adidase mudeli Deerupt ketsikampaanias. Räägi sellest – kuidas see juhtus täpselt, mis toimus jms.

adidas Orignals Deerupt ketsikampaanias ma olin ja seda sel põhjusel, et olen official @adidasoriginals ambassador Eestis.

 

 

Palju sa päris adidase inimestega kokku puutusid? Olid nad normaalsed?

Puutusin kokku adidase tiimiga, kes ajavad Baltikumi ja Poola asju. Kõik sujus megalt ja oli hästi korraldatud.

 

Käisid pildistamas Poolas. Kuidas seal asjad sujusid? Oli kõik nagu päris-päris või saadakse sama leveli asjadega hakkama tegelikult juba ka Eestis?

Oli täiega päris-päris ja suur production team. Eestis tehakse väga paljusid asju maailma tasemel, ka produktsiooni, aga incluencer marketingist väga palju kellelgi aimu ei ole.

 

 

Kas sul on ka mingi suurem eesmärk, mida sa pead selle kampaania käigus adidase jaoks saavutama? On neil mingid ootused sinu suhtes?

Kuna ma olen ambassador, siis tahetakse ja eeldatakse, et minu influence on Eestis see, et adidas Originalsi näeb tänavapildis rohkem.

 

Kui suurt rolli sa endal selles kampaanias näed? Kas sinna on kaasatud veel sinuga sarnaseid influencereid? Kes need on?

Minu roll on eelkõige see, et näidata eestlastele, et adidas Originals on streetwear ja urban vibes bränd, mida võib täiega kanda igapäevaselt, et välja näha 110%. Seal oli peale minu veel 13 inimest, enamus neist influencerid või bloggerid, oli ka üks tuntud poola räppar. Kõik olid seal sellepärast, et nende content ehk sisu on kooskõlas sellega, mida adidas Originals esindab – streetstyle/urban.

 

Mis edasi saab? Kas adidasega on plaanis veel midagi? Kas Deeruptiga seoses tuleb midagi veel?

Deerupti kampaania sai läbi, tuleviku osas ma hetkel suurt midagi rääkida ei saa, palju head kraami on veel tulemas.

 

https://www.instagram.com/p/Bg-y_vUgIQE/?taken-by=katrikats

 

Lõpetuseks anna pliis oma 3 näpunäidet noortele, kelle unistuseks on elus koostööd teha suurte brändidega nagu adidas, Nike, Puma. Kuidas seda eesmärki saavutada?

Mul on kaks näpunäidet – be you and prove them wrongOle sina ise ja tõesta neile vastupidist!