Rom: “Kuulen tihti, et olen Eesti kõige alahinnatum räppar.”

Rom on MC, kes maandus suuremale areenile paar aastat tagasi täiesti teistlaadi hip-hopi esindajana. 2015. aastal ilmus tema videosingel “Nõiajaht”, kus taustal bängib täies mahus boompap ning kõlavad sõnad: “samas on tureheadid, keda nii väheseks jäänud, et enam ei kohta stseenis, tüüpe, kes teeks, mis meeldib, mitte et vaid teeniks.” Hetkel on meil käsil aasta 2018 ja Rom on täiesti uus mees.

Rom on viimased aastad välja andnud väga kaasaegse kõlaga hip-hopi. Alles hiljuti on MCd hakatud isegi “mumble rap” trendihooradega samasse kaevu tõukama. Kõige värskemas loos “PUSSIBOI” ütleb Rom eneseirooniliselt lause: “ta teeb nüüd aint mumbleräppi, boompap ju ainuke teema, mis päris”. Selge viide sellele, et võrreldes aastate tagusega, on ta kuulajate jaoks nö leeri vahetanud.

Kuigi tema saund on teinud 180 kraadise pöörde, pole tema sõnum muutunud isegi 1 kraad. Kui ilma biidi ja videota lugeda kõrvuti tema sõnu aastast 2015 ja aastast 2018, pole kahtlustki, et tegemist on sama räppariga, kelle suhtumine ja seisukohad ei ole ajas muutunud.

 

 

Nüüd on Rom välja andnud uue EP nimega “TXHINE”, mis on tema esimene suurem reliis. Sõna “suurem” all peame silmas siis seda, et muusika on saadaval kõikides ametlikes striimimiskanalites. Nagu päris asi noh. Soundcloudi saab tänapäeval igaüks oma verbaalset väljaheidet üles laadida, aga vähem on neid, kelles on ambitsiooni, püsivust, tõsist soovi hip-hop muusikat teha ning selle unistuse nimel päriselt natukenegi pingutada.

“Tegelikult ma mõtlesin viimase hetkeni, mis kogumikule nimeks panna, kuid kuna läbiv teema tundus endale just see “TXHINE”, kas siis kontekstis need wannabe SC räpparid on minu jaoks tühised või see tühine tunne, mis ilma temakeseta on, siis sai kogumik nii ka nimetatud,” selgitab MC uue EP sisu. Ta on välja andnud palju muusikat üksi kui ka crew koosseisus. Uue kogumikuga on räppar võtnud eesmärgiks ennast lõplikult tõestada. “Kuna ma kuulen tihti paljudelt, et ma olen Eesti kõige underratedim räppar, siis selle EP-ga plaaningi end lõplikult kaardile panna. Hetkel on välja antud kaks muusikavideot ning võin saladuskatte all öelda, et sellega ei ole mu üllatused lõppenud.”

 

 

TXHINE EP peal teevad kaasa Kirot, Paldo ja Yung Bust ning biitide eest vastutavad paar välismaa produtsenti ning mitmed noored kodumaised tüübid nagu näiteks Seizure, VXCETTI ja Oliver Raias. EP kujunduse tegi Kaspar Kallaste alias Kheisp.

Iroonilisel kombel toimub Romi uue EP esitlus 14. detsembril Von Krahlis Soundcloudi räpparite propaganda lipulaeva Lil Peo raames. Kuula värsket reliisi näiteks Spotifys.

 

Täägid: