TESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GM

Võtsin võimsa Sony FE 24mm F1.4 GM objektiivi, keerasin selle täiskaader hübriidkaamera Sony A7 2 külge ja tõusin lendu. Siin on kogu minu lennureisi tulemus ja kokkuvõte.

See testsõit sai tegelikult alguse juba mõnda aega tagasi, kui ma võtsin vastu otsuse, et oma fotomängu leveli tõstmiseks on mul vaja laiema nurgaga fix-objektiivi. Piisavalt lai, et mahlakas kogus keskkonda peale jääks, aga mitte nii lai, et foto liiga selgelt moonduma hakkaks. Jõudsin väga kiirelt 24mm juurde ja minu õnneks kinkiski üsna pea foto jumal kuskil Universumi teises otsas meie maailmale siin Sony FE 24mm F1.4 GM objektiivi.

 

TESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GM

 

Sony on viimasel ajal objektiivide valdkonnas tugevalt pingutanud, et pakkuda oma täiskaader peeglita kaamerarivile asjalikke klaase. Ma teadsin seda ette, kui täiskaader hübriidi endale aastakesed tagasi ostsin ja nüüd lihtsalt naudin oma ettekuulutuse vilju – uued Sony objektiivid, mida katsuda olen saanud, on siiamaani kõik ootusi ületanud.

 

TESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GM TESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GM TESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GM
TESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GM

 

Tutikas FE 24mm F1.4 GM on kallis objektiiv (Photopointis hetkel 1599 €), aga sul piisab ainult objektiivi kätte võtmisest, et mõista, kuhu lõviosa sellest rahast läinud on. Disain, materjalid, nupud – kõik on next level kraam. Objektiiv on oma funktsioonide kohta täiesti müstiliselt kompaktne ja kerge. See on ka üks peamisi eeliseid, mida Sony promob ja levinumaid kiitusi, mida fotograafid kõnealuse meistriteose kohta räägivad. 24mm ja 1.4 avale lisaks on objektiivil manuaalne ava muutmise võimalus, mis sai minu jaoks paari päeva jooksul täiesti asendamatuks tööprotsessi osaks. 

 

TESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GM

 

Autofookus on sujuv ja kiire. Kesisemates valgustingimustes on objektiivi jõudlus oma laiuse kohta täiesti astronoomilistes kõrgustes ja teeb sellest ideaalse tänavafotograafi tööriista, sest nagu ikka on parim aeg tänaval kaameraga ringi uidata just pimedas, kus valgusallikateks peamiselt tänavavalgustus.

Kurikuulus bokeh-effekt on objektiivil südantlõhestavalt lummav ja pehme. Nii palju kui mina oma pilte uurisin ja puurisin, ei avastanud ma üheski kohas ebavajalikku nö “suminat” fookusest väljas objektidel. Ootuspäraselt on klaas keskelt vaibanoa-terav, küll aga on siiski ka tajuda väikest pehmenemist klaasi äärealadel.

 

TESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GM TESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GMTESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GMTESTHAMLET: tänavafotograafi unistus – objektiiv Sony FE 24mm F1.4 GM

 

Kokkuvõttes on see üsna kallis Sony FE 24mm F1.4 G-valitseja objektiiv ideaalne lahendus väga spetsiifilisele ja samas nõudlikule fotograafile. Ehkki sarnaste oskustega tooteid on veel, siis nõrkades valgustingimustes laia nurga fotograafiaks Sony peeglita kaamerale on see ikka kahtlemata üks paremaid valikuid turul.