24h eksklusiiv! Kuula Lääne-Viru räpipundi TMF albumit “Maailma Parim Pänd”

Siin, nüüd ja praegu pakume erakordset võimalust striimida uut kodumaist heatujuräppi. Paljudele melomaanidele tuttav TMF on valmis saanud albumi “Maailma Parim Pänd”, mis ilmub juba 8. mail. Enne ametlikku reliisi, aga pakume ainulaadset võimalust albumit täies pikkuses kuulata. Kõrvale maiustamiseks pisikene usutlus pundi ühe liikme, Öökülma maaletooja ja muidu väga muheda sägaga – Mc Lord.

 

 

Esiteks kohe – miks lõõtspillid, habemed ja piibud? See külabändiks kehastumine ilmselt mitmetähenduslik. Esiteks, meil ühes loos Napoleon karjub refräänis suht psühho häälega, et “TMF on maailma parim bänd!” See koht suutis meid sessiooni ajal niivõrd naerma ajada, et inspireeris plaadi nimevalikut. Sealt edasi mõtlesime, et davai, olemegi siis PÄND. Sellel albumil pole veidral kombel vist mitte ühtegi uue kooli skrrrt-träpp-xanax-mambl mõjutust, pigem on astutud sammuke tagasi, seega otsustasime ennast photoshooti ajaks sümboolselt vanameesteks teha. Lisaks meenutan oma kallist kadunud vanaisa (puhka rahus), kes mitmel korral mult küsis: “Mart, mis pilli sina oma ansamblis mängid?”.

 

Okei, räägib siis asjast ka: mis imeloom on TMF, kes te olete, kus te tulete, mis te teete ja kui kaua te seda juba teete ja miks? TMFi nime all tegime Napoleoniga kahekesi esimesed lood juba 2004. Rambo lisandus väheke hiljem. TMF on räpibänd, mis pakub teile jutustusi ja lugulaule siit samast Eestist, läbi veidi segase kõverpeegli ja ilma liigse tõsiduseta. Me oleme su kodukoha kalambuuri-gängsterid, kellelt saad kätte vajaliku doosi harilikku parasvöötme kelbast. Geograafiliselt Lääne-Viru. Miks me seda teeme? Sest keegi teine ei tee ju seda.

 

Ma nimetaks sinu teise pundi Öökülma superhitti “Viski” heasmõttes meemi-räpiks. Selles konteksis oled korralik teeraja. Mida TMF muusikasse uut toob? Mis tühimikku sa näed, mida “Maailma Parim Pänd” täitma saab asuda? Nagu juba ütlesin, siis ajal, mil üldine pilt on juba väga uus kool, astume meie sammukese tagasi. MPP peal on seda vana head sõnade ja flow kuulamise räppi, isegi kogu vokaaliprodu on selline, et väga palju mingeid jõminaid ja häälitsusi pole palju lisatud, fookuses on MC-d, pikad salmid, puust ja punaseks! Funky minekuga biidid, nii mõnigi raskem riff rokimeestele ja popilikumat reggae-simmanit suviseks lõkkehängiks.

Meemi-räpp on tegelt cool sõna! Ja kuigi produktsiooniliselt on TMF ja Öökülm erinevad, siis usun küll, et kui sulle meeldis külma “Head Uudised”, võib sulle meeldida ka “Maailma Parim Pänd”. See tühimik, mida täitma asume, on seesamane tühimik, millle olemasolust saad teada pärast plaadi kuulamist. Kuula plaati!

 

 

24h eksklusiiv! Kuula Lääne-Viru räpipundi TMF albumit "Maailma Parim Pänd"

 

Millest uus album oma tõuke sai? Üks asi on alati, millest album räägib, aga tihti on see põhjus, miks album tehti, palju kõnekam. Mis teid motiveeris oma muude tööde-tegemiste kõrval stuudios kokku saama ja sotsiaalmeedia ühis-chattides plaane pidama? 2016. aasta jaanuari esimesel päeval helistas Napoleon mulle ja ütles, et võiks ikkagi plaadi ära teha, peale 2009-2010 tehtud lugude ja Võsareporteris kuulsaks lauldud pala tekkis miski pärast pikk vaikus. Ju siis oli vaja ennast koguda veits. 8-aastane paus ju Reketile tuli kasuks, miks ei peaks meile tulema, eksole. Aga plaadi või üldse muusika tegemise vajalikkuses ei ole me keegi kunagi kahelnud, juu siis on ikka mingi leierkast peas.

 

Mida vastad noortele, kes kuulavad uut TMF-i ja ütlevad, et see vanakooli räpp on ikka üks paras pask. Ma ei tea, ma pole väga palju kuulnud, et keegi nii ütleks. Äkki nad ei julge. Pigem olen tajunud respekti. Aga tegelt, ma ise olen vist algusest peale ka ikka piisavalt eksperimenteerinud ning ei tunne ennast mingi erilise vanakooli saadikuna. Aga no kui keegi kuulab plaati ja ütleb, et on pask, siis ju ongi tema jaoks pask. Ei oska midagi öelda, las kuulab siis pisikest pumpa edasi vms.

 

Mis plaanid uue albumiga on? Olete mingid eesmärgid ka endale seadnud? Mis uus muusika tegema peab, kellega ja kuidas tulemust mõõdate? Plaanis on ikkagi tuua kraam rahvani! Kui midagi hingega teha, jätab see märgi maha. Esitleme plaati läbi kogu suve erinevates Eestimaa paikades, eesmärk ongi see, et let’s make it count! Uus muusika peab andma selle miski, mis teeb tuju heaks endal ja teistel ning asetub mingisse konteksti. Parim muusika muutub natukese aja pärast ajastumärgiks ning meenutab hetke, mil seda esimest korda kuulsid. TMFi muusika jaoks on suvi ilmselt parim aeg!

 

Näed Eesti muusikabisnesit ilmselt natuke teise nurga alt, kui teised muusikategijad ja -kuulajad. Mis sulle praegu kodumaises skenes silma on jäänud? Mis sulle jubedalt meeldib ja mida huviga jälgid? Ma ei teagi, mis nagu jubedalt meeldib. Hoian silma peal bassimuusika skenel. Väga fiilin ka moodsat ja alternatiivset voolu popmuusikas – NOEP’i, Sander Mölderi produktsioon and all that jazz. Soundcloudi räpiga on samuti olnud häid kogemusi, kuigi väga palju halbu ka. Ühest küljest on see ilmselt kõige pungim asi, mis hetkel uues muusikas toimub. Mõistan väga hästi, miks seda tehakse, ise ka ju kunagi tulnud esmalt nalja tegema ja siis edasi vaadanud nagu. Ja isegi tõsisemat kraami olen fiilinud. Tegelt parameetrid, mille järgi räppi oma peas hindan, on samad, mis nad olid 10 aastat tagasi – igal teemal annab rääkida, kas huvitavalt või igavalt ja mõnikord piisab ka ainult huumorist, et meeldiks. Mis ei meeldi, on igav räpp. Kui asi kõlab huvitavalt, siis annan esialgu ka madalama otsa produktsiooni andeks. Hea meel on, et räpp on saanud küpseks ja arvestatavaks vooluks ka Eestis. Räpp on sitaks lahe!

 

24h eksklusiiv! Kuula Lääne-Viru räpipundi TMF albumit "Maailma Parim Pänd"

 

Meil on siin Lejal Genes ja Legendaarne Records jne. Samas vaatad Eesti Spotify kõige kuulatumate lugude tippu ja suurem osa kõik ise välja antud kraam. Kas Eesti räpparitel on plaadifirmasid vaja ja miks?  No ma arvan, et plaadifirmade vajalikkus on mingil määral kahanenud muidugi. Aga alustavale artistile võib sellest ka väga palju kasu olla. Eks iga räppar otsustagu ise, kuidas ja kellega. Selle plaadi andsime välja bändiga ise, meie oma Big Tune Hall stuudio nime alt

 

Kodumaine räpiturg on hetkel ikka tootest mega punnis. Mingil põhjusel on Eestist välja murdnud vähesed, et mitte öelda üks. Mis sa arvad, miks nii? No, kas sina oleksid suuteline hakkama bulgaaria-keelse räpibändi andunud fänniks, kui neil pole peale muusika midagi pakkuda? Enamus räppi ikka põhineb sõnumil ja keelebarjäär tuleb ette. Ja väljaspoole Eestit, maailmaturule murda pole lihtne ka teistel muusikutel, see turg on üldse jube punnis olnud kogu aeg.

 

Lõpetuseks veel, et mis TMF edasi plaanib? Mis MC Lord edasi plaanib? Kus teid lähiajal näha saab? TMF plaanib teha laive ja samal ajal uut muusikat, paar lahedat koostööd ootavad ees, millest hetkel vara rääkida.

Lord plaanib veel sel aastal väljastada midagi soolosemat ning lisaks töötada omaenda produktsiooni kallal (Masta Robusta aliase alt). Lisaks töötan ühe teatritüki kallal muusikalise kujundajana, kuhu tuleb ka paar räpilugu ning mis valmib aasta lõpu poole.

TMFi saab laivis näha 24. mail Tallinnas, 25. mail Pärnus, 31. mail Viljandis ja 15. juunil Tartus. Seniks aga kuulake albumit ja õppige refräänid selgeks, teeme maailma parimad laivid!

 

 

Facebook: TMF muusika
Instagram: @tmfmuusika
Soundcloud: TMF muusika
Youtube: TMF