TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris

New York ei ole ilmselt autohuvilise esimene sihtkoht USA-s. Pisut pingutades leiab aga autoentusiast ka New Yorgist peidetud paradiisi. Planeedid joondusid ja viisid mind kokku USA autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris.

Varasemate TRAVELHAMLETi juttude lugejad on juba ammu lahti hammustanud, et ükski lugu ei saa üle ega ümber autodest. Aga see ongi minu missioon – näidata, et igast reisi sihtkohast võib leida huvitavaid autodega seotud seiklusi. Muidugi on olemas keerulisemaid ülesandeid, kui Lõuna-Prantsusmaa, Araabia-Ühendemiraadid või Itaalias Amalfi rannik ja huvitaval kombel muutuski just New York üsna korralikuks väljakutseks.

New Yorgi linn, eriti veel Manhattan, on viimane koht, kus tahaks omada edevat sport- või luksusautot. Kaootiline liiklus, ööpäevaringsed ummikud, kitsad tänavad, valgusfoori eiravad jalakäijad ja tunde kestev parkimiskoha otsimine. Kui lisada veel siia kriimud ja mõlgid, mida nägi pea igal autol, on selge, et üks odav linnaauto, millega edukalt tänavatel navigeerida, on ainuke mõistlik lahendus. Seda muidugi siis, kui sul lihtsalt peab auto olema, sest mõistlikum liiklusvahend sellises suurlinnas on siiski ühistransport.

 

TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris

 

Los Angeles ja California oma hullu autoskene tõttu või praeguseks osaliselt kummituselinnana seisev Detroit oma ajalooga oleks kindlasti paremad valikud. Seepärast polnudki suuri ootusi ägedate autode märkamiseks New Yorgis ja kõik läks ootuspäraselt. Valdavalt olid linnapildis taksod, politsei-, posti- ja kaubaautod ning kaugelt äratuntavad Uberi või mingi muu luksuslikuma veoteenuse sõidukid. Kuid tänu kõiki inimesi ühendavale sotsiaalmeediale avanesid mulle uksed, mille taga peitusid klassikalised sportautod ja tänapäeva superautod.

 

Instagrami Direct Message Eestist otse Mike Spinellile

Aastaid tagasi oli väga aktiivne YouTube’i kanal nimega /DRIVE, kus tuntud autoajakirjanikud USAst ja üks britt (praegune Top Geari saatejuht Chris Harris) tegid ägedaid videosid autodest. Täna eksisteerib The Drive autoleht korraliku autosaate /DRIVE kujul, mida näeb NBC kanalil USAs ja on ka meie jaoks saadaval Amazon Prime teenuse läbi. Soovitan soojalt pilgu peale visata.

 

 

TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaarisTRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaarisTRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris

 

The Drive’i üks eestvedajatest on Mike Spinelli. Ei oskaks fantaseerida paremat giidi New Yorgi automaailmas, kui samas linnas elav autoajakirjanik. Teades, et The Drive’i kontor asub samas majas sellise autoklubiga nagu Classic Car Club Manhattan, oli minu suurim soov seal natuke ringi vaadata.

Küsija suu pihta ju ei lööda ja seepärast saatsingi Instagramis sõnumi Mike Spinellile, eesmärgiga läbi mingi ime saada luba CCC Manhattani külastamiseks. Ime juhtuski. Üllatuslikult tuli Spinellilt vastus koheselt ja New Yorki jõudes leppisimegi kokku hommikuse kohtumise Hudsoni jõe ääres asuva suure angaari laadse ehitise ees, mis peitis endas väga ägedat sportautode valikut.

Ekslusiivne autoklubi Classic Car Club Manhattan on New Yorgi puhul tõenäoliselt parim lahendus edeva auto “omamiseks”. Nimelt maksavad kõik klubiliikmed igakuist maksu, mille eest saavad nad valida CCC Manhatani garaažist erinevaid masinaid, et nendega sõita. Seega ei pea kogema stressirohket sportautoomaniku elu suurlinnas, sest iga nädal võid sa lihtsalt laenata erineva auto, millega ringi tuusata.

 

TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris

 

Autod, autod, autod

Pärast umbes 45 minutit kestnud tuuri Mike Spinelli eestvedamisel istusime CCC Manhattani baarileti taha ning rääkisime kohvi ja koolajoogi taustal New Yorgist ja kõigest, mis seotud autodega. Kus on New Yorgi parim pitsa? Kas Eestist tuleb sama palju võidusõitjad nagu Soomest? Kui hirumäratavalt kiire on see oranž McLaren 720S, mis maja ees seisab?

Kui Spinellil poleks tööasjad ette tulnud, oleks ma vist terve päeva võinud seal temaga jutustades veeta. Külalislahkus ei piirdunud vaid mõnusa jutuajamisega. Kui Spinellil ootasid töökohustused viskas ta oma krediitkaardi baarmenile ja palus mul võtta veel juua ja süüa palju süda lustib. Minu ainuke soov oli aga aega veeta oma fotoaparaadiga kõikide autode vahel, mille peale oli võõrustaja vastus muidugi: “Sure, take pictures and stay as long as you want!

Tagasi autode juurde suundudes, leidus CCC Manhattani valikus kõike alates 1964. aaasta Ford GT40 koopiast, mis ehitatud tänapäeval, lõpetades Range Rover Defender maasturi ja McLaren 600LT superautoga.

Kokkuvõttes oli masinate valik väga lai, kuid see ei tähenda, et arvud olid ilmatuma suured. Kõik autod olid erilised ja kindla põhjusega sinna valitud. Mul jääb üle ainult Mike’i ja Universumit selle võimaluse eest tänada. Lisaks veel kindlasti Instagramile nukid sellise toreda featuuri eest nagu seda on Direct Message. Lasen siinkohal fotodel rääkida kogu ülejäänud loo.

 

TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaarisTRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris TRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaarisTRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaarisTRAVELHAMLET: autoajakirjaniku Mike Spinelliga müstilises Classic Car Club Manhattani angaaris