Vähem lihvitud uus Wild Disease kõlab nagu vanasti

Kodumaine räppar ja produtsent Wild Disease on näinud kõike. 90-ndate lõpust kuni tänaseni on mees tõusnud läbi iga võimaliku kihi kohalikus räpiskenes. Näinud ära muusikaäri kõige roojasemad solgitorud ja kõige eredamalt säravad katuseterassid. Nüüd on Wild Disease välja andnud uue loo, mis kannab nime “Kaotatud” ja, kus teeb kaasa lauljatar Jana Liisa Johannson.

Träkk kõlab vägagi nagu Wild Disease 2000-ndate alguses kõlas. Melanhoolsel biidil kõlab tuttav vihane Metsik Haigus Pelgulinnast. See kontrast ongi minu jaoks Wildi identiteet. Uues loos on säilinud mingid kirjeldamatud lihvimata nurgad ja teravad ääred, mis viimaste aastate Wild Disease’i loomingus tavaliselt pigem ümaraks on lihvitud. Loomulilkult kuuleme taustas kogenud produtsendi tugevat armastust professionaalsete pillimeeste mängitud meloodiate ja harmooniate vastu, aga üldine kompott on siiski jäänud piisavalt tooreks, et mõjuda rohkem siiralt ja vähem planeeritud.

 

comments powered by Disqus