Välja kuulutati Eesti Muusikaauhinnad 2020 nominendid

Jälle on käes see aeg. Teate küll. Muusikainimesed kogunevad ja panevad järjekorda kõik Eestis ilmunud albumid, kaasaarvatud kodumaise räpi ja kõik kulmineerub suurel Eesti Muusikaauhinnad 2020 galal Saku Suurhallis. Aasta oli räpialbumite kontekstis väga viljakas, räpp oli sellel aastal üldse väga võimas, selles ei kahtle ilmselt keegi. Kes jäi silma, kes ära unustati, kes on seekordsed nominendid?

Hip-hopi kontekstis on Eesti Muusikaauhinnad 2020 hindamiskriteeriumitesse eelmiste aastatega võrreldes sisse toodud üks väga oluline muudatus – omavahel on võistlema pandud räpparid, kes andsid välja albumid ja räpparid, kes andsid välja singleid ja kategooria on ümber nimetatud “Aasta Albumist” hoopis “Aasta Artistiks”. See uuendus ei ole kehti kõikides kategooriates ja puudutab just hip-hopi kategooriat. Mismõttes, kuidas see välja näeb? Selliselt, et muusikakriitikud ja melomaanid on kokku kogunud kõik singlid, mis räppar sellel aastal välja on andnud ning sättinud need näiteks 4 singliga fiktiivseks albumiks. Võistluses nende räpparitega, kes on lisaks singlitele reaalselt lindistanud albumijagu loomingut – komplekteerinud, kujundanud, reliisinud. Ehkki näiteks nublu või  5MIINUST ei andnud sellel aastal täispikka kauamängivat välja, on neil võimalus võistelda nad näiteks reketi, Maxtracti, Bad Arti, Beebilõusta ja paljude teistega “Aasta Hip-hop/RnB” tiitilile. Võimalus, mis enne albumit mitte välja andnud artistidel puudus.

Kas see on aus või õiglane, jääb iga ühe enda otsustada. Hea uudis on see, et kodumaine hip-hop on esindatud rohkemates kategooriates, kui me tavaliselt nägema olema harjunud. Nimelt kandideerib reket kokku 3 kategoorias, lisaks muidugi nublu, kes jahib kokku 4 auhinda. Vaata kõiki nominente Eesti Muusikaauhinnad kodulehelt.

 

Aasta Hip-Hop/Rap/R’n’B Artist
nublu
reket – Kulutuli
YASMYN – SlowFall

 

Aasta Meesartist
nublu
reket – Kulutuli
Vaiko Eplik – Sireleis

 

Aasta Muusikavideo
NOËP – fk this up (feat. CHINCHILLA)
nublu x gameboy tetris – für Oksana
Tommy Cash – SDUBID

 

Aasta Album
Anna Kaneelina – Anna Kaneelina
Kadri Voorand – In Duo with Mihkel Mälgand
Põhja Konn, Vox Clamantis, Estonian Cello Ensemble – Hetk. InSpereeritud Tüürist
reket – Kulutuli
Rita Ray – Old Love Will Rust

 

—–

Päisefoto autor: Rauno Liivand