Genka: Toe Tag’i albumid tulevad lisaks vinüülidele ka digiplatvormidele

Päisefoto autor: Karli Saul

Möödunud aasta numbriga 2019 oli Genka ja Toe Tag‘i jaoks oluline aasta. Nimelt just siis möödus 15 aastat kodumaise räppmuusika ühe olulisema albumi “Legendaarne” ilmumisest, 10 aastat “Kõik on formuleerimise küsimus” ilmumisest ja 5 aastat “genka/paul oja” ilmumisest. Suured ja tähtsad numbrid. Suurte sünnipäevade tähistamiseks on mehed otsustanud kõik albumid välja anda melomaanide kõige armastatumal platvormil ehk vinüülil.

Vinüülide eelmüük algas eelmise aasta eelviimasel päeval. Nüüd on vinüülid valmis ja esimesed huvilised ka oma tellimused kätte saanud. 15 aastat tagasi ilmunud muusika taas väljaandmine ei ole ülesanne lihtsate killast. “Ikka oli pusimist. Mingeid asju ei leidnudki “arhiividest” üles. Meil oli näiteks “Legendaarse” peal üks unreleased lugu, kus tegid kaasa Reket ja JOC ja mis jäigi välja, sest seda ei õnnestunud leida. Palju pidi taas nullist tegema jne.” Nendele, kellel on lähitulevikus mõte oma juba ilmunud muusikat taas välja anda on Genkal suhteliselt konkreetne nõuanne: “Arhiveerige ja katalogiseerige oma asjad mitmes kohas ja hoidke seifis. Olgu see foto või kodus tehtud demo.”

Tähelepanelikum Toe Tag’i fänn näeb, et 15 aastat tagasi ilmunud albumi “Legendaarne” cover-art on läbi teinud uuenduskuuri. Erinevad värvikad karakterid on välja vahetanud tühi tramm. “Nende karakterite kaotamine coverilt räägib aegade muutusest: paljusid neid karaktereid enam ei ole ja ei tule,” kirjeldab muutunud kaant Paks Basilio. “See natuke iseloomustab mu meelest seda kahte kuud, mis just olnud – linn ja kohad on tühjad. Lisaks (isiklik arvamus) – see on palju ilusam kui 2004. aasta versioon.” 

Õnneks ei ole ära unustatud ka seda kuulajat, kellel kodus vinüülmängija asemel näiteks iPhone. “Toe Tagi asjad tulevad kindlasti ka digiplatvormidele suve jooksul,” lubab Genka. Selle rõõmusõnumi saatel ongi kohe hea Legendaarne Records kodulehele minna.

Vinüüle saab osta Legendaarne.ee veebipoest. “Legendaarne” ja “KoFK” hinnaks 29€, “genka/paul oja” hinnaks 28€.

 

 

Legendaarne Records Instagramis @legendaarnerecords
Legendaarne Records Facebookis Legendaarne