KiROT andis välja debüütalbumi “Südameta, kaptenisillalt”

Räppar KiROT andis täna, 23. oktoobril koostöös plaadifirmaga Legendaarne Records välja kauaoodatud debüütalbumi “Südameta, kaptenisillalt”.

“Südameta, kaptenisillalt” on rännak läbi KiROTi emotsionaalse arengu. Plaadilt leiab 18 pala, millel löövad kaasa ka Genka, Mick Moon, Kapa, Merili Käsper, Beebilõust ja Hain Hoppe. “Need lood räägivad sellest, kuidas eluvõõrast poisist on saanud KiROT ja, milliseks on tema mentaliteet ning maailmavaade kujunenud,” seletab räppar. “Kuna elul on kombeks olla tormiline, siis läbi aastate liikumine on veidi nagu merel seilamine. Igaüks vastutab sel merel iseenda paadi suuna eest ja kui sa tegelikku vastutust selle eest ei võta, siis pigem juhitakse sind hoopis vastavalt kellegi teise vajadustele.”

“Samaaegselt selles arengus olen ma loomingust mingi määral ka n–ö elu mõtte või motivatsiooni leidnud. Oskan täna pigem tulevikku vaadata selle abiga, selle asemel, et olla igavesti kinni enda minevikus,” lisab KiROT. “Keegi pole elu sees mulle midagi kandikul lauale toonud ja seega see album ongi otseselt südametu sõnum kaptenisillalt – see paat läheb täpselt sinna, kuhu tal vaja minna on.”

 

eesti hiphop räpp genka legendaarne südameta kaptenisillalt

 

““Südameta, kaptenisillalt” on kindlalt selle aasta parim hiphop album,” lausub plaadifirma Legendaarne Records eestvedaja Genka. “See on nii mitmekülgne ja eritahuline materjal, millel on absoluutselt kõik eeldused saada klassikaks. Sellist albumit oli 2020 eesti hiphop maastikule tasakaalustamiseks vaja. Kuna hetkel on domineerimas nn tantsuräpp, siis KiROT’i sügavam lüürika ja muusika on täpselt see, mida oli vaja. See ei ole pelgalt tapeediräpp – selle albumi kuulamiseks on vaja võta aega istuda maha ning kuulata ja mõelda.”

Genka sõnul on eelnevalt mainitud mitmekülgsus KiROTi üks väga suur eelis: “Seal on nii uuekooli kui ka vanakooli saundi. Kusjuures seda vanakooli asja oskab KiROT teha ka sellises värskes ja huvitavas kastmes ning see ei mõju kuidagi anakronismina.”

Jälgi KiROTi Instagramis  ja kuula albumilt kõikidelt suurematelt digiplatvormidelt.