NBA hooaja avalöök. Kellele Eesti põhitegijad seekord pöialt hoiavad?

NBA 75-s hooaeg on kohe-kohe algamas. NBA avalöök on 20. oktoobril kell 2.30 öösel, kui vastamisi lähevad Brooklyn Nets ja Milwaukee Bucks. Saab olema põnev hooaeg, off-seasonil tehti hunnikus vahetuselükkeid ja nii kerkivad esile küsimused, kes sel hooajal NBA-d valitsema asuvad. Mida teeb värskelt Russell Westbrooki oma punti haaranud Kuningas James ja Lakers? Kas Giannisele on vastast ja millist maagiat saadab korda Luka? Mis saab Brooklyn Netsist ja Kyrie Irvingu saagast? Varasematel aastatel oleme uurinud erinevatelt Eesti põhitegijatelt, kes end NBA-ga kursis hoiavad, kellele nad käesoleval hooajal pöialt hoiavad ja millist paari finaalis näha loodavad. Nii ka tänavu. Põhitegijad on meie ehk põhitegijate poolt välja valitud ja enam arutlemisele ei kuulu.

Esitasime põhitegijatele 5 küsimust

1. Millisele meeskonnale käesoleval hooajal pöialt hoiad?
2. Lemmik mängija käesoleval hooajal?
3. Kellest võiks saada käesoleva hooaja MVP?
4. Kes üllatavad individuaalselt, kes meeskonnana?
5. Millist vastasseisu ootad finaalis?

 

S’POOM – liikumise 5LOOPS põhivend, produtsent ja räppar

NBA hooaja avalöök. Kellele Eesti põhitegijad seekord pöialt hoiavad?

Tiim? Mul on paar meeskonda keda ma jälgin, kuid puhtalt huvipärast hoian pöialt Lakersile. Arvestades, et seal on Melo ja Westbrook, siis soovin, et need mehed saaksid enne karjäärile joone alla tõmbamist sõrmused pihku. Lisaks mulle meeldib see idee, et hunnik vanamehi loputaks seda kampa seal.

Mängija? Seni kuni D.Rose on liigas, seni on ta mu lemmik mängija. Mulle meeldib, kuidas ta suudab endiselt olla väga ohtlik mängija väljakul, mida tõestas eelmine hooaeg, isegi kui sellest esialgsest Rosest on järel ainult 60%. See paneb igakord mõtlema “pekki kui kahju, et me ei näinud tema täielikku lendu”. Arvan, et see on üks spordiajaloo traagilisemaid stoorisi, kuid samas teiseltpoolt üks suuremaid kombäkke!

MVP? Millegipärast arvan, et Doncic korjab ära selle see aasta. See, kuidas ta juba eelmine aasta Mavsi vedas on tegelt hetkel NBA-s suht ainulaadne. Sest mujal tiimides on ikka sellised kombod koos, kes skoorivad. Kuid Doncicita on Mavsil jah ikka väga keeruline.

Üllatused? Ma ei kujuta ausalt öeldes ette kah, kes võiks individuaalselt üllatada. Meeskonnana kindlasti Knicks. Neil läks eelmine aasta väga hästi olles väga noor sats, ning see aasta tundub, et nende koostöö on isegi parem. Lisaks täiendused, mis nad juurde on saanud, on päris huvitavad. Kindlasti läheb jälgimise alla ka Hornetsi noor sats ning Bullsi kombo. Lahedad valikud jah. Et polegi nii üksluine see enam, a la Golden State või Bucks.

Finaali ennustus? Tahakski näha hiigelbrändide clash‘i. Noored versus vanad. Knicks vs Lakers. Ei juhtu ilmselt. Kuid ilge soov oleks.

 

KARMO RUUSMAA – Ballzy põhivend ja illustraator

karmo ruusmaa

Tiim? New York Knicks.

Mängija? Zion Williamson.

MVP? Luka Doncic.

Üllatused? Lamelo Ball, Chicago Bulls.

Finaali ennustus? Lakers – Miami Heat.

 

MIHKEL TAMMO – põhi ketsikunn ja ettevõtja

NBA hooaja avalöök. Kellele Eesti põhitegijad seekord pöialt hoiavad?

Tiim? Los Angeles Clippers on mu südames juba pikki aastaid. Tunnetan mingit elektrit sel aastal ka Netsi puhul. Tavaliselt supertiimid tekitavad vastumeelsust, aga praegu tundub see selline meeskond, mida ma tahaksin vaadata mängimas.

Mängija? Endiselt Chris Paul ja Derrick Rose. Noortest Trae Young ja Ja Morant.

MVP? Mu sisetunne ütleb, et Giannis teeb comebacki. Tal on pinged maas ja ta on lihtsalt niivõrd issi poiste seas.

Üllatused? Miami Heat ja Chicago Bulls üllatavad idas. Clippers ja Utah on läänes parimad. Mitte niivõrd üllatuslikult aga siiski. Individuaalses pildis tahaks, et OKC Alexander paneks veel paremini kui eelmisel. Lowry võiks näidata, et tal on veel paagis kütsi. Terrence Mann minu oma satsist saab Kawhi vigastuse ajal end mängida tõsiseks tegijaks. Arvan, et 15-20 pts per game.

Finaali ennustus? Nets vs Clippers.

 

GETTER RAIEND – põhi ketsikuninganna ja fotograaf

NBA hooaja avalöök. Kellele Eesti põhitegijad seekord pöialt hoiavad?

Tiim? Dallas Mavericks.

Mängija? Luka Doncic.

MVP? Giannis Antetokounmpo.

Üllatused? Kristaps Porziņģis, Clippers.

Finaali ennustus? Ennustamine on selline tänamatu töö muidugi. Pigem ütleks nii, et peaasi et oleks emotsionaalne, äge ja põnev fnaalseeria.

 

STUPID F – liikumise RLV Massive põhivend ja räppar

NBA hooaja avalöök. Kellele Eesti põhitegijad seekord pöialt hoiavad?

Tiim? Brooklyn Nets.

Mängija? KD.

MVP? Giannis, Curry või Durant.

Üllatused? LaMelo Ball võiks käesoleval hooajal sama hooga edasi areneda, rookie hooajal tuli vingeid sööte nagu soojasid pirukaid vanaema ahjust. Loodan et Suns ei kuku ära ja paneb sama poweriga edasi. CP3 väärib sõrmust. Bulls võib samuti see aasta tegusi teha.

Finaali ennustus? Finaalis võiksid mängida Brooklyn vs Suns, aga suure tõenäosusega pretendeerib Lakers sellele kohale. Philadelphia vs Dallas oleks ka stiilne finaal.

 

HOWARD FRIER – põhi kossuvend

NBA hooaja avalöök. Kellele Eesti põhitegijad seekord pöialt hoiavad?

Tiim? Mind huvitab, kuidas Chicago Bulls oma uute mängijatega toime tuleb. Hoian neile pöialt.

Mängija? Russell Westbrook ja Lonzo Ball!

MVP? Luka Doncic.

Üllatused? Individuaalselt pakun Ben Simmons. Nüüd hakkab viskama! Ja seega meeskonnana üllatab Philadelphia.

Finaali ennustus? Lakers vs. Sixers!

 

BIG MORA – riietebrändi Pirados põhivend ja tatoveerija 

NBA hooaja avalöök. Kellele Eesti põhitegijad seekord pöialt hoiavad?

Tiim? Lakers.
Mängija? LAbron.
MVP? Doncic.
Üllatused? Zionilt ootaks head hooaega ja tiimina oleks lahe, kui Mavericks üllataks positiivselt.
Finaali ennustus? Nets 3 – Lakers 4.

 

METSAKUTSU – Hooligan Hamleti põhivend ja räppar

metsakutsu

Tiim? Hoian pöialt Los Angeles Lakersile. Olen see kõige rõvedam vaguni vend, et hakkasin Lakersit rohkem vaatama, kui Lebron sinna maandus. Muidu ei oleks vaadanud, aga kuna minu lemmik punt OKC lagunes laiali, siis otsisin lihtsalt tiimi, keda oleks põnev jälgida ja Lebronis pole eriti pettuma pidanud. Esimene aasta oli igav, aga AD-ga tõmbas tuurid üles. Ja noh, mul kodus on tegelikult üks suurem Lakersi fänn, nii et see OKC ja Lakersi mängude vaatamine läks liiga ajakulukaks ka. Nüüd, kus minu senise kossuvaatamise karjääri lemmiktüüp mr. OKC ehk Russell Westbrook ka sinna võeti, ütleme nii et – olen väga põnevil.
Mängija? Westbrook vist. Kuigi ma olen selle peale viimasel ajal natuke mõelnud, et vahepeal ajab ta mäng ikka räigelt närvi ka. Samas need madalad hetked on meie suhet vist tugevdanud. Tahaks väga endale Lakersi Westbrooki särki, peab otsima hakkama.
MVP? Kevin Durant. Eelmise hooaja lõpp juba näitas, et mees on peale vigastust hoo üles saanud. Kui midagi ootamatut ei juhtu, siis arvan, et näitab meile sellel aastal retsi mängu.
Üllatused? Miami Heat ja Chicago Bulls. Kas positiivsed või negatiivsed üllatused – eks seda ole näha. Vaatasin kõiki Lakersi pre-season mänge ja ma kardan, et sealt tuleb ka veel hooaja peale üllatusi.
Finaali ennustus? Brooklyn Nets – Los Angeles Lakers.

Täägid: