Tallinnas avab uksed Baltikumi suurim Nike esinduskauplus

Lugesite õigesti! Tallinnas Viru keskuses avab lähiajal uksed Baltikumi suurim Nike esinduskauplus. Keskus on saamas värskenduskuuri ja üheks selle uuenenud keskuse ankruks saab täiesti uus ebareaalsetes mõõtmetes Nike esinduskauplus. Ärge muretsege, juba armsaks saanud Ülemiste keskuse esinduspood jääb samal kujul avatuks ja selles osas midagi ei muutu. Lihtsalt nüüd on veel rohkem kohti, kust oma lemmikbrändi asju valimas käia. Uhke sündmuse puhul hüpersuper eksklusiivne intervjuu Nike ametliku esindaja AS Jalajälg juhatuse liikmega Rainer Tops.

Foto autor: Vytautas Dranginis

No nii, kas ma kuulsin õigesti, et Tallinnas avatakse uus Nike esinduspood?
Jah, kuulsid õigesti ja lähiajal on kõige uuem ja kõige suurem Nike pood Viru keskuses avanemas.

Kui suur see pood siis ikkagi on? Kui mitu jalgpalliväljakut? Või kui mitu Müürseppa sinna kõrvuti pikutama mahuks?
Jalgpalliväljakuid sinna päris ei mahu, aga Müürsepa mõõtu mehi võiks ikka kümnete kaupa sinna mahutada. Pood ise siis ca 500m2 suur.

 

nike eesti esinduskapulus viru keskus rainer tops

 

Mis selles poes teistmoodi on võrreldes eelmiste ja praeguste Nike esinduskauplustega?

See, et tegemist kõige suurema poega, võimaldab seal pakkuda kõige suuremat valikut. Treening, jooks, vaba-aeg, lapsed, Jordan – kõike võiks olla rohkem, kui senini üheski lähipiirkonna poes. Ja eks pood ise saab olema erakordne. Sellist mahtu LED pinda pole naljalt üheski poes veel olnud. Ja see pole lihtsalt LED – tegemist esmakordselt kumera läbipaistva LED pinnaga.

“Seal saab olema suurem ja laiem naiste Jordani vaba-aja kollektsioon.” – Rainer Tops, AS Jalajälg juhatuse liige

Kas me hakkame lõpuks saama paremat toodet ka või jääb selles osas asi samaks?
Ma usun, et Eesti on Nike osas siiski päris hästi varustatud piirkond ja üldiselt on Nike müümise tase Baltikumis väga kõrge, kui võrrelda isegi nö arenenud Euroopa tasemega. Mõtlen siin lisaks Nike kauplustele ka nt Ballzy ja Sportlandi kauplusi. Rääkimata sellest, et Soomes pole üldse Nike poodi. Tõsi ta on, et eks globaalne fookus on kõigil suurtel brändidel sisuliselt vaid suurlinnadel ja see list on ka ikka väga lühike. Näiteks isegi Moskva või Istanbul pole prioriteetsed linnad. Selles valguses, et Eesti suguses väikeses riigis on sündimas nii uhke kauplus, see on pigem erakordne. Aga nõus, alati saab paremini ja selle konkreetse poe üks suur uuendus on näiteks see, et seal saab olema suurem ja laiem naiste Jordani vaba-aja kollektsioon. Seda toodet on ka praegu veidi nt Ülemistel liikunud, aga nüüd ikkagi eraldi suur sein vaid sellele tootele.

 

nike viru

 

Mis lootused uuele poele seatud on? Mis pood saavutama peab, et loeksid projekti edukaks?
Tänases olukorras, kus turism on kaugel oma tippaegadest, oleks naiivne arvata, et kohe homne päev tulevad imetulemused. Me anname täiesti aru, et oluliselt uuenev Viru keskus saavutab oma täisvõimsuse alles peale pandeemia lõppu, aga sõltumata sellest ootame, et sellest saaks igati edukas kauplus. Olulisem oleks esimeses otsas isegi see, et tarbija leiaks sealt kauplusest kõige „ägedama“ Nike kogemuse või emotsiooni. See tähendab meie endi jaoks palju tööd nii tootevaliku kui teenindusega.

Lõpetuseks avalda ehk natuke tulevikuplaane ka? Kuidas me ikkagi saaks need kõige kõigemad tossud siia Eestisse ka?
Mainitud globaalne suurlinnade fookus ei tee seda lihtsaks. Aga eks edu toodab edu ehk kui suudame olla väga kvaliteetsed ja edukad oma tegevustes, siis on kindlasti suurem tõenäosus saada ka paremat tootevalikut. Kas see kunagi viib meid tasandini, et saaks kõige kõigemad tossud siia … ilmselt veidi keeruline, aga ära iial ütle iial.

Jälgi Nike esinduskaupluste tegemisi Instagramis ja Facebookis.