Üritus State of Play juuni 2022 – uudised ületasid ootusi, PlayStationi tulevik tundub helge

Vaikselt on kohale jõudmas suvi, mis omakorda tähendab seda, et videomänguarendajad ja -väljaandjad jagavad laiema üldsusega enda tulevikuplaane. Ideaalseks näitaks on hiljuti toimunud Sony State of Play juuni 2022 üritus, mille raames saime kõik pisut targemaks selle kohta, mida Sony PlayStationi peal edaspidi mängida saab.

Sel korral keskenduti eelkõige kolmandate osapoolte loomingule. See tähendab, et Sony enda stuudiote uudiseid jagati vähe. See aga pole üldse tähtis, sest üle pika aja kostitati meid selliste uudistega, et suu vajus lahti ja süda hakkas lööke vahele jätma. Aga mida täpsemalt näidati?

 

Resident Evil 4

Juba pikalt on räägitud sellest, et Capcom töötab “Resident Evil 4” uusversiooni kallal. Originaalis ilmus teos aastal 2005, mis tähendab, et vahepeal on piisavalt palju vett merre voolanud. Algne “Resident Evil 4” on tänaseni piisavalt hästi ajahambale vastu pidanud ning seda peetakse üheks parimaks mänguks. Üldse. terves ajaloos. See on korralik tunnustus!

Sellest hoolimata tehti ka uusversioon, mis sai esimese treileri ja ühtlasi ka ilmumiskuupäeva. Videost nähtu meenutab pisut mullust “Resident Evil Village’it” (mis omakorda meenutas pisut originaalset “RE4-ja”), aga see on pigem positiivne. State of Play juuni üritusel avaldatud info kohaselt ilmub “Resident Evil 4” (see uus) järgmise aasta 23. märtsil. Viimased “Resident Evilid” on mulle kõik hirmu naha vahele ajanud. Vaevalt, et uus selles osas erineb.

 

 

Kui me juba õudukate lainel oleme, siis tasub mainida ka sellist teost nagu “The Callisto Protocol”. Tegemist on kunagiste “Dead Space’i” (ka üks õudukas) tegijatega, kes on nüüd uue kõheda elamuse loonud. Muidugi on eelmisest projektist kaasa võetud. Nii on ka “The Callisto Protocolis” tegelase eluriba esindatud tema kehal oleva rohelise valgusriba kaudu.

Et asja veelgi segasemaks muuta, siis teadke, et uuel aastal ilmub “Dead Space’i” uusversioon. Aga enne veel jõuame ennast “The Callisto Protocolis” hirmust segaseks karjuda, sest see ilmub juba tänavu, täpsemalt 2. detsembril.

 

 

Ämblikmees arvutil

Okei, see pole päris PlayStationi omanikke puudutav uudis, aga asjaolu, et kunagine kiivalt eksklusiivsena hoitud märuliseiklus “Marvel’s Spider-Man” uuele platvormile jõuab, on märkimisväärne! Tegemist on jätkuva näitena sellest, kuidas Sony mõistab, et mida rohkem inimesi nende teoseid kogeda saab, seda parem!

“Marvel’s Spider-Man” jõuab PC peale juba sel suvel, 12. augustil. Aga see pole veel kõik! Kui aga sügiseni oodata, saab arvutil mängida ka kõnealuse teose kõrvalepisoodi “Marvel’s Spider-Man: Miles Morales”. Ma olen mõlemad mängud juba kaks korda läbi mänginud. Miks mitte seda arvutil kolmandat korda teha!

 

 

Street Fighter 6

Ärge laske ennast numbrist eksitada – maailmas on kõvasti rohkem “Street Fighteri” mänge kui ainult kuus. Ainuüksi teisest osast ilmus vähemalt kümneid erinevaid versioone!

Igatahes. Kaklusmängud on ägedad, sest neid on kõige lihtsam mängida ka neil, kes igapäevaselt videomängudega kokku ei puutu. Pane vastamisi kaks võjhikut, lase neil lihtsalt nuppe klõbistada ja juba on kõigil lõbus. “Street Fighter 6” tundub olevat lustakas, värviline, sujuv ning pakub ka üksikmängijatele eraldi põhjust teose seltsis pikemalt aega veeta. Mäng jõuab meieni millalgi 2023. aastal.

 

 

Final Fantasy 16

Maailmas on hästi palju “Final Fantasy” fänne. Ma ei pruugi olla üks nendest (kuigi “Final Fantasy  7 Remake” oli absoluutselt fantastiline), ent pole kahtlustki, et uusima osa esimene treiler on oluline. Suurejooneline fantaasiarollikas jõuab State of Play juuni 2022 ürituse andmetel meieni 2023. aasta suvel. Loodetavasti.

 

 

Kassimäng kassiinimestele

“Stray” ei pruugi olla mäng Metsakutsu jaoks. Tal on kolm koera, ta nimes on sõna “kutsu”… See ei tundu vaibivat “Stray” olemusega, sest selle teose keskmes on üks kass. Mis tähendab, et kui sulle meeldivad kassid JA videomängud, oled sa juba eos omadega mäel.

Positiivne on ka asjaolud, et mäng ilmub 19. juulil ning kes on otsustanud uuenduskuuri läbi elanud PS Plusi kallimaid astmeid kasutada, saavad seda läbi kõnealuse teenuse mängida. Tundub nagu võit-võit situatsioon.

 

 

Horisondil on uus sisu

Kui sa pole juba märtsikuus ilmunud “Horizon: Forbidden Westi” mänginud, siis mis sul viga on? Kui aga oled, siis tasub see taaskord ette võtta, kuna tasuta uuenduse kaudu jõudsid sellesse New Game + mängulaad ja muud värskendused. Mine ja avasta!

 

 

Veel kraami!

Horizon Call of the Mountain” PSVR2 peal võimaldab “Horizoni” suuri robotloomi lähedalt imetleda. “Rollerdome” ühendab püssipaugutamise ja rulluisutamise. “Eternights” on märulimäng, kus puhkehetkedel saab animetegelastega kohtingutel käia. “The Walking Dead: Saints and Sinners” saab PSVR2 peal teise osa. “Season: A letter to the future” tundub stiilne indie-teos, kus saab jalgrattaga ka kõrge heina sees sõita.

Ja “Tunic” jõuab PlayStationile!

 

 

Jälgi ka Sony Playstation Eesti Instagrami kontot, et kõige värskemate uudistega kursis olla.