#Läbiklaasi – Porsche Classic Tähesõit 2022

Juuli esimesel nädalavahetusel tuli Haapsalus kokku suur hulk vanade Porschede entusiaste, et oma hoolikalt hoitud klassikuid natuke Eesti suve soojuses tuulutada ja rääkida mõttekaaslastega vana head auto juttu. Porsche Classic Tähesõit nimelist kokkutulekut on Porsche Tallinna esindus tänaseks korraldanud juba 8 korda ja sellel aastal üritust külastanud autode arv oli üsna lähedal aastate parimale tulemusele. Lisaks kohalikele oli külla tulnud autosid ka meie naaberriikidest. Tähesõit kulges Haapsalust läbi Lääne-Eesti ning lõppes finišiga Porsche Weekendi ametlikus möllus Pärnus Porsche ringil.

Porsche Classic on väga konkreetselt paika pandud asi, mitte mingi tunnetuslik “ah see on piisavalt vana küll”. Kõik Porsche mudelid, mis on tootmisest maas olnud vähemalt 10 aastat kvalifitseeruvad brändi jaoks klassikute alla. Sellepärast võiski Tähesõit 2022 rivis ootuspäraselt näha nii vanemaid isendeid kui ka kõige värskemaid klassikute nimekirja jõudnud masinaid. Kui minu matemaatika mind ei peta, on hetkel veel kõige noorem klassikuks kvalifitseeruv mudel Porsche 911 996, mille tootmine lõpetati 2004. aastal. Järgmise 911 mudeli 997 tootmine lõppes 2012. aastal, mis tähendab, et ametlikult võiks justkui eeldada ka selle liigitamist järgmisest aastast Porsche Classicuks? Sama seis peaks olema ka esimese generatsiooni Porsche Cayman 987 mudeliga. See pole loomulikult ametlik info, nii et sauna eesruumis pole veel mõtet nende teadmistega flex‘ida, aga selliselt olen mina sellest matemaatikast aru saanud.

Porsche Festival 2021 ja autoprojekt: 911 Hamlet

Kogunemine toimus Haapsalus Kuursaali ees, kus kõik huvilised ja pealtvaatajad said autosid lähemalt uudistada, omanikele küsimusi esitada ja muidugi pilte teha. Sealt liikusid autod uhkes kolonnis edasi Penijõe mõisa ja teekond lõppes Audrus, kus vanad autod sulandusid kokku uute Porschedega, et koos lõbusalt aega veeta. Klassikud said oma autoga rajale minna, ägedas valgusputkas oma autost veel ägedama pildi teha, Playstationi simulaatoris Gran Turismot mängida ja niisama nautida parimat, mida autokultuuril pakkuda on.

Kokkuvõttes oli tore, üritus kukkus hästi välja, ilm oli ideaalne ja mida rohkem olekski ühel klassikalise Porsche omanikul soovida. Siin on meie kokkuvõttev fotogalerii ja loodetavasti järgmisel aastal jälle!

Fotod: @metsakutsu

porsche classic tähesõit 2022