#LÄBIKLAASI Sergei Zjuganov ja Alpina B10 – kui luksus kohtub moega

Hooaeg, mil hobisōidukid asuvad asfaldit mōōtma, on käes. Ja pole vast paremat aega kui praegu, mil tuletada meelde eelmise aasta kütkestavat fotosessiooni, peaosas Alpina B10. 

Tekst: Sergei Zjuganov / @zju

Oma töös puutun palju kokku väga erinevat laadi fotograafiaga. Peamiselt on see rakenduslik ja otstarbeline – soovitakse väga tootekeskset lahendust, kus lennukatel ideedel või keerulisel visuaalsel keelel ei ole kohta. Seda laadi fotosid kohtame igapäevaselt ning ennekõike toodete või teenuste müügimaterjalidel. 

 

Alpina B10 sergei zjuganov

 

Ka mu lemmikteema, autofotograafia puhul, ei ole mul liiga palju visuaalset tegutsemisvabadust, olgu kliendiks kas Eesti kohalik diiiler või mujal maailmas autotootjatele pildistades. Liikumisruumi on tellija visiooni raamides. Mulle on see okei ja selle eest mind ka hinnatakse. 

Kuid tuleb ka ette projekte, kus ideedel ja loovusel saab lasta lennata. Nii oli just Alpina projekti puhul. Sain võimaluse elada end veidi välja ja püüda teostada midagi, millega oleksin ise väga rahul, (vihje – ikka ei ole ja alati saab paremini).

Siinkohal teadsin, et vaid minu heast ideest ei piisa, kutsusin kampa ka stilisti Kristini ja Vector MGT agendi Marianna, kes koheselt pakkus välja modellid, kes olid nõus selle projektiga liituma. 

 

Sergei Zjuganov Kristin Liias Vector MGMT Sergei Zjuganov Kristin Liias Vector MGMT Sergei Zjuganov Kristin Liias Vector MGMT

 

Alpina on eriline mudel. See on tava-BMWst  ja M5st teistsugusema välimusega, hoopis härrasmehelikuma ja väljapeetud iseloomuga ning mõeldud teistsugusele sihtgrupile. Siinkohal on paslik meenutada kasvõi Guy Ritchie M5 reklaamklippi Madonnaga peaosas. Seeläbi sai riietuse stilistika valitud ka auto karakterit silmas pidades. 

 

 Sergei Zjuganov Sergei Zjuganov

 

Olgugi, et Alpina põhineb BMW-l, on selle puhul tegu siiski eraldi autotootjaga, millel on oma VIN-kood ja tootenimetus tehnilises passis. 

E39-le eelnenud põlvkonna mudel, E34, osutus menukaks ja selle bi-turbo versioon kandis omal ajal kiireima sedaani tiitli, Loogilise jätkuna võeti selle järglane vastu veelgi paremini, mis kajastus ka müüginumbrites. Kui E34 müüdi kokku 1308tk, siis E39-l baseeruv B10 oli pea 2319tk. Tõsi, sellel oli laiem mootori- ja käigukasti valik (R6 3,2 ja 3,3 manuaalkäigukast ja Switch-tronic, V8 4,6 ja V8S 4,8 Switch-tronic).

 

Irina Sikorskaja Irina Sikorskaja

 

Arvestades piiramatuid võimalusi, on konkreetse auto esimene omanik lahendanud selle üsna tagasihoidlikult. Üsna klassikaline värvilahendus: kahetooniline armatuur- ja uksepolster. Halli naha sisse on põimitud Alpinale omane muster. 

 

Sergei Zjuganov Sergei Zjuganov

 

Ka väliselt veeres auto Alpina tehasest välja ilma ühegi sildita tagaluugil või eripäraste keretriipudeta. Eritunnuseks olid vaid Alpina veljed (18×9,5”) ja ülimalt tagasihoidlik esistange lip. Muus osas on auto väliselt tava-viiesega sarnane.

“See on tava-BMWst  ja M5st teistsugusema välimusega, hoopis härrasmehelikuma ja väljapeetud iseloomuga.” – ZJU

Raske on öelda, mis ajendas auto esimest omanikku tegema selliseid valikuid, kuid säilinud algupärane faksiga saadetud tellimusleht kinnitab seda fakti. 

 

#LÄBIKLAASI Sergei Zjuganov ja Alpina B10 – kui luksus kohtub moega Alpina B10 Alpina B10

 

Üks tõenäoline teooria on see, et tegu on puht tavapärase rootslaste tagasihoidlikkuse –  “Jantelagen”-ideoloogiaga. Suure ettevõtte juht ilmselt ei soovinud oma töötajate-kolleegidele või tänavanaabritele liiga silma paista ega ebavajalikku kõlapinda tekitada.

Praegune omanik aga soovis just igapäevaselt näha, mille eest on ta kopsaka lisa maksnud ja paigaldas need eritunnused autole külge.

 

#LÄBIKLAASI Sergei Zjuganov ja Alpina B10 – kui luksus kohtub moega #LÄBIKLAASI Sergei Zjuganov ja Alpina B10 – kui luksus kohtub moega

 

Alpina B10 – when Luxury meets fashion

Fotograaf: Sergei Zjuganov
Assistent ja fototöötlus: Irina Sikorskaja
Stilist: Kristin Liias
Riided: Hannes Rüütel, Sandro Paris, Apranga Grupp
Aksessuaarid : Tali Disainipood
Make-up & hair: Vasilina Kuksova
Modellid: Vector MGMT / Veera ja Aleks
Tänan: Marianna Gunja, Rain Rannamets