KIMOMO RECORDS SOOVITAB: TALLINN MUSIC WEEK vol 1

Juba seitsmendat varakevadet järjest mattub Tallinn üheks nädalaks massiliste helivõngete alla. Kõikjalt klubidest, baaridest, poodidest, kaubanduskeskustest ning galeriidest kostub kõrgendatud kreatiivust ning emotsionaalset eneseväljendust.

Just-just, Tallinn Music Week on taas tuure kogumas ning nagu ka varasematel aastatel leiab gigant line-upiga festivalilt avastamis- ja äratundimisrõõmu ka kõige pirtsakam melomaan ja salakriitik. Viiepäevase showcase-festivali lavalaudu kulutab sel korral ligikaudu 200 artisti 26-st erinevast riigist.

Selleks, et tihedas programmis paremini orienteeruda ning linnas muusikat tagaajades mitte täiesti ära eksida, jagame teile juhtnööre kuhu minna, mida teha, keda kuulata ja vaadata.

Neljapäeval 26.märtsil tasub kõikidel indie-pop/alternatiivroki fännidel minna tutvust tegema Läti indie-sensatsiooniga Momend. Neljaliikmeline kollektiivi 2014. aastal ilmunud album Spiral reliisiti eestlastele juba tuntud Riia päritolu plaadifrima I Love You Records’i poolt. Hiljuti soojendas Momend Riias oma eks-labelikaaslaseid Ewert & The Two Dragonsit.

https://www.facebook.com/momend 

Momend astub üles 29.märtsil kell 17.00 Viru Keskuse City Stagel ning 20.30 311.ee Presents showcasel Sinilinnus.

________________________________________________________________________

Koorimuusika austjaid rõõmustab sel päeval kammerkoor Sireen, kes annab kell 20.15 kontserdi Rotermanni Soolalaos. Klaaspärlimängu festivali kontsertkava “Kristallid” raames tuleb esmakordselt ettekandmisele tellimusena sündinud kolmeosaine teos Maria Kõrvitsa sulest. Heliteos on kirjutatud Veronika Kivisilla luuletustele, naiskoorile ja instrumentidele. Juhatavad Tiiu Sinipalu ja Ülle Tuisk.

https://www.sireen.ee

https://www.facebook.com/KammernaiskoorSireen

Sireene saab kuulata ja näha ka 27.märtsil asetleidval fenomenaalsel Classical Musical Rave’il. Seal astuvad nad ülesse koos rühmitusega Algorütmid.

_______________________________________________________________________

Elektroonika ja undergroundi gurusid ootab neljapäeval Erinevate Tubade Klubi, kus leiab aset The Baltic Scene Presents showcase. Mitmetunnise muusika spreadi raames saab nautida helikunstnikke igast Baltikumi sopist. Üheks neist Eesti deep house artist Profile, päriselus kodanik Madis Puuraid, kes üllitas äsja Leap Recordsi alt uue neljaosalise ambient-hüpnootilise EP.

https://profileestonia.tumblr.com

 Profile esineb neljapäeva õhtul kell 21.00 Erinevate Tubade Klubis, kui ka reedel kell 19.15 Kimomo @ JOOKS City Stagel.

 __________________________________________________________________

Pärast deep house vallutab Baltic Scene lava kodumaine hip-hop, jazz, indie-mõjutustega duo Leikki. Äsja Aina Lomalla nimelise labeli alt 7”- singli “Hõõguvad Kui Söed” üllitanud koosluse taga on dj/produtsent Lauri Täht ning klahvpilli, perkussiooni ja vokaalivõlur Kaja Kaus. 22.00 on aeg, millal võib end Erinevate Tubade Klubis lava ette seada, sest oodata on midagi uut ja põnevat.

Lisaks ETK-le kuuleb neid ka laupäeval, 28.märtsil kell 17.30 Biidi-nimelises plaadipoes.

________________________________________________________________________

Duodega ka jätkame… Tronden on kodumaine elektroonika avant-garde, mis koosneb trummarist Ott Ilvesest ning varasemalt tuntud produtsendist Espiritist ehk Kaur Kasest. Nende noobide, padide, klahvide ja keelte alt õhkub dünaamilist fiili, värskust ja biitide-armastust. Sellest annavad aimu ka nende kaks avalikustatud lugu Terra Minute ja Float.

https://www.facebook.com/trondenmusic

ETK laval on kooslus kell 22.45. Veel võib neid Tallinn Music Weeki raames kuulda reedel, 27.märtsil kell 16.15 Kimomo @ JOOKS City Stagel.

________________________________________________________________________

Undergroundi õhtu lõpetab Šoti-Läti päritolu dj/produtsent Stillhead aka Alex Cowels, keda tuntakse ka endise aliase DFRNT’i nime all. Nii tema dj-setid kui produtsendi helikeel hõlmavad elemente ja mõjutusi deep dubist, dub-techost, bassi-muusikast, dubstepist ja drum & bass’ist. Lisaks produtseerimisele ja plaadikeerutamisele hostib ta Insight Podcasti, veab labeleid Cut ning Brightest Dark Place.

https://stillhead.com

https://www.facebook.com/StillheadMusic

Stillheadi saab kuulata neljapäeva öösel vastu reedit kell 01.00 Baltic Scene laval ning reedel, 27.märtsil kell 17.00 Kimomo @ JOOKS City Stagel.

________________________________________________________________________

Hip-hopisemate biitide fännid võiksid neljapäeva õhtul kell 23.00 külastada Von Krahli, kus toimub spetsiaalselt Taani muusikale pühendatud showcase Danish Night. Laval on Kopenhaagenist pärit dj/produtsent Slowolf, kes kostitab teid žanre-avardavate ja pulsseerivate rütmidega ning raskete bassi-saunditega.

https://www.facebook.com/slwlf

Slowolf on Von Krahli alumise korrusel laval ning ühtlasi ootab teid Krahli tagasi reedel, 27.03 kell 02.00, sel korral Raadio2 showcasel ning ülemisel korrusel.

________________________________________________________________________

Indie-rocki hullud saavad neljapäeva õhtu lõpetada Sinilinnus 311.ee showcasel, kus raputab publiku läbi Tallinn Daggers. Pea nädal tagasi oma uue albumi “Suburban Decay” välja andnud Daggersi taga seisab ühe-mehe armee Ardo Kivi. Tallinn Music Week tõotab nende jaoks tulla raju, sest esimene single “Black Hills” on juba praeguseks tituleeritud kriitikute poolt staadiumivalmis. Kael soojaks, raju energia ühe ning sammud Sinilindu, sest kell 23.30 on laval Tallinn Daggers.

https://www.facebook.com/tallinndaggers4ever

________________________________________________________________________

Lisaks muusikalisele kostitusele linnaruumis ja klubi venuedes pakub Tallinn Music Week nii häid maitseid oma pop-up restoranis (Pärnu mnt. 6) kui ka erinevates kvaliteetsetes söögikohtades üle linna. Tutvu restoranide ning menüüdega TMW Tasteshttps://tmw.ee/et/#!/eriprogramm/tmw-maitsed.

Spetsiaalsete menüüde ja soodsamate hindadega söögifestival kestab viis päeva – nii, et kui kõht läheb kontserdimaratoni ajal tühjaks on TMW Tastes restoranid täpselt õige koht, kuhu sisse põigata ja end energiast täis laadida.

https://www.facebook.com/events/664775416978691/

Ühtlasi on festivali ühest põnevaks osaks TMW Talk – vestlusringid erinevatel aktuaalsetel teemadel: https://tmw.ee/#!/special/tmw-talks

Neljapäeval kell 17.00 räägivad naised loengul “BOYS BOYS BOYS” sellest, kas ja milline on  naise roll muusikatööstuses. Laval on Eesti juhtivad naised Helen Sildna, Marju Länik, Anne Erm, Eva Palm ja Ingrid Kohtla. 

Kell 18.00 räägib John Robb legendaarse ansambli The Slits kitarristi, filmilavastaja ja kirjaniku Viv Albertine. Juttu tuleb muusikast, riietest ning meestest ning tema vastilmunud raamatust. Vestlusele järgneb autogrammisessioon.

https://www.facebook.com/events/391751651006409/

 Kõik TMW Talks loengud ning City Stage kontserdid on tasuta. Õhtuste klubilivede jaoks osta piletid siit: https://tmw.ee/#!/passes/festival-pass