PÖFF: dokumentaalfilm “Üks mees ja tema tossud”

“Üks mees ja tema tossud” (One Man and His Shoes) on kohustuslik vaatamine. Kohustuslikum kui see. Ja kas me juba mainisime, et see on kohustuslik vaatamine? Igatahes, see on kohustuslik film, mille keskmes Nike ja Michael Jordan’i fenomen. See on huvitav kultuuriline sissevaade spordi superstaaride tõusu.

Jordan ei olnud mitte ainult geniaalne korvpallur, vaid ka popkultuuri ikoon, mustanahaline mängija, kes on eeskujuks ka valgetele. Jordani-aegses ühiskonnas oli see midagi erilist, maailm oli muutumas ning rassiprobleemid Ameerika Ühendriikides teravalt luubi all. Selle kõige taustal kerkis aga esile uus fenomen – Nike. Tossufirma, mida tänaseks teavad maailmas kõik. Nende kaubamärk on paljude jaoks unistuste ja tippspordi sümboliks. Nike oli eriline ka selle poolest, et hakkas esimesena toetama mustanahalisi sportlasi, tehes neist ühtlasi ka ülemaailmsed kaubamärgid. Nii sündisid megatehingud ja suured muutused ka spordimaailmas.

“Üks mees ja tema tossud” linastub 17. novembril kell 19.00 Apollo Solaris kinos Tallink saalis. Filmi teeb lühida sissejuhatuse Metsakutsu. Rohkem infot PÖFF kodulehel.