PÖFF: Hiphop-filmi “Veel üks hingetõmme” maailmaesilinastus

PÖFF kingib meile sellel aastal mitu Hooligan Hamleti lugejale kohustuslikku filmi. Jah, ma vaatan sulle otsa “Mees ja tema tossud”. Türgi stsenarist ja režissöör Nisan Dağ sai tuntuks kuus aastat tagasi oma esimese mängufilmiga „Across the Sea“, mille ta lavastas koos Esra Saydamiga ning mis noppis mitmetelt festivalidelt auhindu. Istanbuli hiphopikultuurist inspireerituna esitleb ta nüüd kauaoodatud teist mängufilmi „Veel üks hingetõmme“.

Istanbuli karmis elamurajoonis aset leidva loo keskmes on Fehmi (Oktay Çubuk), andekas 19-aastane räppar, kelle bonzai-sõltuvus (bonzai on odav sünteetiline ja surmava toimega narkootikum) seab ohtu tema muusikukarjääri. Fehmi teed ristuvad Deviniga (Hayal Köseoğlu), 25-aastase kõrgklassi DJga, kes on samuti eksinud hing. Noored armuvad ning leiavad koos aega veetes armastust ja inspiratsiooni, millest nende elus puudu oli ja mida saab väljendada läbi muusika. Ometi muutub see ühtaegu nii kirglik kui ka keeruline suhe üsna pea kummalisele paarikesele mürgitavaks.

Istanbuli noorsoo räpivaimustusest lummatud Dağ portreteerib seda subkultuuri, viies vaataja emotsionaalsetele Ameerika mägedele, kus sulandatakse sõltumatu kino, karmi reaalsuse ja animatsiooni elemente. Kasutades nii uusi talente kui ka amatöörnäitlejaid, loob režissöör oma kangelastele omapärase underground-keskkonna. Samas teeb ta koostööd ka mainekate Türgi räpparitega, muuhulgas ka Da Poetiga, andes sel moel filmile leebe autentsuse, mis puudutab igaüht.

Filmi saab vaadata näiteks 21. novembril kell 18.30 Coca-Cola Plaza iSense saalis.

Täpsem info PÖFF kodulehel.