Topi Natural – loodussõbralik Eesti jalatsihooldusvahend

Sügis on käes ja ketsipead teavad, et jalatsite õige hooldamine on ükskõik kui pisikest või suurt tossukollektsiooni omades hädavajalik. Ka ilma kollektsioonita on see tähtis. Oleme tossude hooldamisest siin ka varasemalt põhjalikult kirjutanud. Nüüd aga on põhjust teemat taas käsitleda, sest Eestis on sündinud uus tossupuhastusvahendite bränd Topi Natural. Nende tooted on kõik valmistatud käsitööna ja ainult loodussõbralikust rohelisest toorainest. Hooldusvahendite brändi eestvedaja Kaupo Kala selgitab meile, mis Topi täpselt on, kust selline idee alguse sai, mis neid Jason Markkist eristab ja mis lähitulevikus plaanis.

 

air jordan eesti

 

Mis asi täpselt on Topi Natural ja miks selline nimi?
Topi Natural on kaubamärk mille alla on koondatud looduslikud jalanõude ja väliriiete hooldusvahendid. Kõik tooted valmivad käsitööna Eestis, Läänemaal Topi talus. Sealt ka kaubamärgi nimi – Topi Natural.

Mis su enda taust on, millega varem tegelesid?
Suurema osa oma elust olen tegelenud ettevõtlusega. Erilist huvi on pakkunud uute projektide käivitamine ja juhtimine. Näiteks McLean Professional – koristus – ja majapidamistarvikute sari. Nullist sai loodud kaubamärk ja tooteportfell. Hetkel antud segmendi tuntuim ja esindatud kõigis kauplustes. GROVENEER – naturaalsest puidust seinakleebised/paneelid. Uudse lähenemisega innovaatiline toode, mis 2019 tunnistati RedDot vääriliseks. Tallinn City Camping – karavani- ja seljakotituristide majutusasutus Pirital. Kuna 99% külastajatest moodustasid välismaalased, siis juba teist aastat pausil. Hariduselt EBS rahvusvaheline ärijuhtimine.

“TOPI NATURAL tooted valmivad Eestis käsitööna, on „rohelised“ ja toimivad tõhusamalt.” – Kaupo

Kust tuli idee ise jalatsihooldusvahendeid tootma hakata? Mis on TOPI erinevus laialt saadaval Jason Markki ja Crepiga?
Kasutasin pikka aega oma matkasaabaste hooldamiseks Soomes valmistatud naturaalset mesilasvaha sisaldavat saapamääret. Olin tootega väga rahul ja kui purk tühjaks sai, läksin uut ostma. Selgus, et vahepeal oli ettevõte pankrotti läinud ja turul polnudki nagu valikut. Mõtlesin, et mis seal siis ikka, keedan ise määrde valmis. Viisin ennast tehnoloogiaga kurssi ja mõne aja pärast oli toode valmis ja isegi parem kui eelmine. Kuna Natural WAX meeldis ka sõpradele, siis hobi korras sai seda oma talus valmistatud. Kui kämping pausile läks, tekkis rohkem aega asjaga süvitsi tegeleda.

Eesmärgiks sai seatud mõned lihtsad põhimõtted: kõik tooted valmivad käsitööna, kasutame ainult rohelist toorainet ja pakendit, toodete kvaliteet ja toimivus peab olema parem kui konkurentidel, täiuslik tootepere, mis katab kõik vajadused, visuaalselt nauditav ja eristuv disain. Kuna antud hetkel toimus ka trendimuutus ja enamus inimesi pöördus tossu-usku, sai antud segment põhjalikumalt ette võetud. Jason Markk ja Crep on küll tuntud kaubamärgid, aga enamus Eesti inimesi, nagu ka mina varem, pole neist midagi kuulnudki. Erinevus on selles, et TOPI NATURAL tooted valmivad Eestis käsitööna, on nö rohelised ja toimivad tõhusamalt. Keemia vallas on mind palju aidanud minu saksa sõber, kes töötab ühes suures keemiakontsernis peakeemikuna ja hoiab mind kursis uusimate arengutega.

Jason Markk ja Crep on kaubamärgid. Kerge surfamine Alibabas annab aimu, kus kohast need tooted tegelikult tulevad. Meie oleme siin kohapeal ja saame kiirelt reageerida turu tagasisidele ja trendimuutustele.

Ja loomulikult ei unusta ma kolme kõige tähtsamat märksõna: turundus, turundus ja turundus.

 

Topi Natural – loodussõbralik Eesti jalatsihooldusvahend

 

Mis tooted hetkel kõigile saadaval on? 
Populaarsuse järjekorras oleks nimekiri järgmine: Natural Repel – vett ja mustust hülgav pihus jalanõudele ja väliriietele. Sobib praktiliselt kõikidele materjalidele. Cleaning Foam – puhastusvaht jalanõudele ja väliriietele. Natural Wax – naturaalse mesilasvahaga vaha nahkesemetele ja kingadele/saabastele. Cleaner Concentrate – jalanõude süvapuhastamiseks mõeldud kontsentreeritud puhastuslahus. Shoe Cleaner – pihus  nahkjalanõude igapäevaseks puhastamiseks soolast ja mustusest. Shoe Cream – kingakreem nahkjalanõudele. Shoe Deodorizer – eemaldab ebameeldiva lõhna ja loob bakteritele ebasoodsa keskkonna. Repel 127 – suuremate pindade vett ja mustust tõrjuv kaitse. Lisaks harjad ja lapid.

Mis lähitulevikus plaanis on? 
Lähiajal on plaanis turule tuua mõned uued tooted: Natural Eraser – eriti tõhus kustutuskumm tossude puhastamiseks ja probiootiline desinfitseerimisvahend igapäevaseks jalatsihoolduseks. Jõuda iga Eesti pere jalatsiriiulile tootena mida ei pea häbenema. Ja miks mitte ka lähiriikidesse. Esimesed huvilised on juba ühendust võtnud. Suurem eesmärk on muidugi õpetada inimesi oma jalanõusid (tosse) sihipäraselt hooldama. Pole mingi saladus, et esimese mulje inimesest  jätavad tema jalanõud.

 

Topi Natural – loodussõbralik Eesti jalatsihooldusvahend

 

Kust TOPI tooteid soetada saab? 
Hetkel saadaolevaid tooteid saab näha ja osta meie kodulehelt www.topi.ee. Kuna TOPI NATURAL on kallima otsa toode, siis kodumarketisse me ilmselt ei jõua. Edasimüüjad tulevad guugeldades kenasti välja.

Täägid: