Hamlet proovib jalga: Joe Freshgoods X New Balance 990v3 “Outside Clothes”

Fotod: Hooligan Hamlet

Aasta on 2021 ja see siin on selle veebiajakirja esimene New Balance’i test. Teemaks selle aasta seni üks kõneainet pakkuvamaid New Balance’i tosse – disaineriga Joe Freshgoods koostöös valminud silmapaistev Joe Freshgoods X New Balance 990v3 “Outside Clothes”. Jalgaproovimise postitustele omaselt natuke tossu taustast, lisaks mõtteid tossust endast ning teeme selgeks, kas interneti hype ja reaalne toss on omavahel ka kooskõlas.

 

 

New Balance seisab autentsuse ja tõelisuse eest

Lühidalt sissejuhatuseks, et New Balance on juba mitu aastat oma tähtsust tossumaailmas kasvatanud. Kokku on pandud mitu ägedat koostööd oluliste disaineritega, tehtud suuri lükkeid sportlaste toetamisel, toodud tagasi kaua igatsetud mudeleid ja hetkel võib vist üsna julgelt väita, et Nike ja adidase kõrvale on vestlusesse sisenenud ka kolmas osapool. Nad on uhked oma USA juurte üle ja proovivad endale raskes konkurentsis teed sisse raiuda teistmoodi, New Balance’i moodi.

Koostöö Joe Freshgoodsiga on ehe näide sellest, et NB seisab autentsuse ja tõelisuse eest. Joe Freshgoods on Chicagost pärit disainer ja loovjuht, kelle unikaalne käekiri seob kokku brändi narratiivi ning erinevad ajaloolised ja kultuurilised referentsid. Selle kõnealuse tossu lugu on õues olemine. Austusavaldus kõikidele nendele suve päevadele, mida väljas veetsime, kas korvpalliplatsil passides või sõbra hoovis pidutsedes. Tossu disain segab kokku Joe lapsepõlve mälestused, fakti, et talle öeldi koguaeg, et tal on “õue lõhn küljes” ja NB signatuur mugava stiili. New Balance 990v3 “Outside Clothes” on loodud selleks, et sa läheksid jälle õue.

 

new balance eesti 990v3 Joe Freshgoods outside clothesa

 

Kuna New Balance ja nende elusstiilitossude mudelikvalik on mulle üsna uus asi, uurisin sõbralt, kes on keskmisest kõvem NB fänn, et kuidas need mudelid täpselt jaotuvad ja, mis loogikad kehtivad. Tema kiire tutorial oli, et kõige olulisemad on baasteadmised ehk 990v1 kuni 990v5, mis on põhimõtteliselt NB sünonüüm Jordan 1 kuni Jordan 5ni. Erinevus on ainult mudelite olulisuses. 990v3 on vaste Air Jordan 1-le – üks armastatumaid ja olulisemaid kogu rivis.

 

Toss säästab loodust pisikeste leidlike detailidega

Kuna olen New Balance’i osas viimasel ajal silma rohkem lahti hoidnud, jäi see Joe Freshgoods X New Balance 990v3 “Outside Clothes” mulle silma esimesest “lekkinud” pildist. Hakkasin sihilikult jälgima, millal, kuidas, kus toss ilmub ning Joe enda Instagrami postitatud materjal aina kasvatas mu isu. Ehkki New Balance’i jalatsite filosoofia on minu jaoks tundunud alati pigem tasakaalukas ja rahulik, siis tundub, et selle värvilahenduse ja koostööga trügiti oma suurte konkurentide lahinguväljale. Ilmselt sellel natuke veidral põhjusel toss mind ka koheselt kõnetas – selles on NB-le mitte omast edevust. Mul ei ole fakte, aga pakuks, et samal põhjusel võib toss tulihingelistele NB fanattidele äkki natuke vastukarva olla? Kui ka erinevates podcasti’des ja vloogides arvamusliidrite poolt tossu taevasse kiitma hakati, sain aru, et mu sisetunne on mind ilmselt ikkagi juhatanud õige reliisi suunas.

Tossud tulid müügile ostuõiguse loosiga ja väga limiteeritud koguses 15. augustil hinnaga 220$ ainult New Balance’i enda poes. Globaalne reliis valitud poodides järgnes 10. septembril. Joe suhtles terve tossude ilmumise aja inimestega Instagramis väga otse ja ausalt, mis andis huvilistele veel omakorda autentsuse garantii ning ühendas tossutegijaid tossukandjatega moel, mida on keeruline kirjeldada.

 

new balance eesti 990v3 Joe Freshgoods outside clothes

 

Tossud ilmusid USAs ja ülejäänud maailmas erinevalt. Kui õigesti aru saan, tuli toss ookeani taga erinevate planeeti säästvate lisaelementidega, mida sümboliseeris eriline sinine karp. Ülejäänud sai tossu tavalises hallis New Balance’i “MADE” karbis. Minu käsutuses on tavaline hallis karbis tulnud toss, aga inimkonna tulevikku on ka siin väga leidlike asjadega silmas peetud. Pisikesed, aga ülimalt lihtsad asjad – näiteks see, et lisapaelad ei ole karpi pandud pisikestesse eraldi plastikkottidesse nagu konkurentidel kombeks. Asi, mis mind aga tõeliselt kõnetas, oli see, kuidas tossudele külge pandud paelad, olid lükatud kobarana tossu sisse, et vähendada tavalist tossuninadesse surutud paberi kogust. Nii lihtne, aga nii oluline.

Toss on päris elus sama ilus nagu piltidel. Värvide kooslus on ideaalne ja minu alatine lemmik “earthtone look” koos JFG ägedate aktsentvärvidega on taevas loodud paar. Kõik detailid pakuvad palju avastamiserõõmu ja kinnitavad, et toote tegemisse on pandud keskmisest rohkem tähelepanu. Üsna selgelt tavalise liini pealt need tulnud ei ole.

 

Ainult üks väike miinus

Ketsid on jalas täpselt nii mugavad nagu 990v3 mulle piltide pealt alati tundunud on. Täielik “päev otsa õues” toss ehk siis tema loomise filosoofiaga kenasti kooskõlas. Jalas istuvad nad kahjuks natukene suuremalt, kui minu jaoks harjumuspärane US9/EU42.5. Ma ei tea, kas ma päris pool numbrit väiksema peale soovitaks minna, aga ilmselt kõige rumalam tegu see ei oleks.

Kokkuvõttes super hästi õnnestunud reliis New Balance’i sulest. Lugu kannab algusest lõpuni ja moodustab kokku kena terviku igast aspektist. Olen üsna veendunud, et aasta kokkuvõtetes leiame selle reliisi kõrgetelt kohtadelt nii tavaliste tossukandjate jaoks, kui ka tõeliste snoobide ja arvamusliidrite jaoks. Hea töö, New Balance, hea töö. Pole üldse halb viis debüüdiks meie veebiajakirjas.

 

ballzy rademar sportlandHamlet proovib jalga: Joe Freshgoods X New Balance 990v3 "Outside Clothes"