Vaata, milline näeb välja kurikuulus Pirados Brand pood ja stuudio seestpoolt

Kindlasti oled kuulnud kurikuulsat nime Pirados või Pirados Brand. Kind-las-ti oled! Ma ei ole suutnud veel otsustada, kas artiklites see sõnade silbitame on cool või ei, aga ma jätkan seda kuni asjaolude selginemiseni. See on nimi, millest tuima näoga mööda minna on väga keeruline.

Maailmas eksisteerib kahte sorti inimesi – ühed, kes toetavad seda nime, seisavad selle taga, kannavad seda uhkusega ja teised, kes ei salli seda, tambivad seda igas interneti kommentaariumis kaevu põhja ning kardavad seda. Kõlab nagu väga hea advertising töö. Kokkuvõttes ei ole asi tegelikult üldse nii keeruline. Pirados on nimi nagu 5Loops nagu Hanf Kung nagu Legendaarne või Nihilist. Nimi, mille taga tegutseb lihtsalt sõpruskond ägedaid kunstnikke. Selle nime all joonistavad, tatoveerivad, räpivad graffitikunstnik ja tatoveerija Big Mora, tuntud karakterite joonistaja S-Boy, räppar Beebilõust, vanakooli detailifanatt Lic, Sten-Martin jnejnejne. Kõik väga soojad ja toredad inimesed ning igal ühel oma superpower, mis kokku teeb korraliku A-rühma (noh see seriaal, et nagu igal ühel on oma kiiks ja kokku tuleb supermeeskond).

pirados

Piradose omanik ja asutaja Big Mora ning Rene Leet on suutnud teha Eestis seda, millest ooo kui paljud, ooo kui tihti on ooo kui mitme aja jooksul unistanud – oma riidebränd, mis saab reaalselt hakkama, millega saab tegeleda mitte ainult hobikorras ja niisama, vaid päriselt ja tõsiselt. Bränd, mis pakub tööd kohalikele kunstnikele ning toob leiva lauale väga paljudele toredatele inimestele. Reaalselt toimiv ettevõte reaalsete sihtidega ja reaalsete tulemustega. Eelmisel aastal tegi Pirados väga suure otsuse laieneda Soome ja oi kui hästi neil täna seal läheb. Viimase info kohaselt on Soome haru isegi suuremat müüki tegemas kui HQ Eestis. Juba võib Helsingi tänavatel mitmel pool näha liikumas tuttavaid musti kapuutse ja tuttavat Eesti käekirja.

Nagu kõikide edukate nimedega, ei saa mitte kunagi kontrollida, mis elu see nimi elama hakkab. Ei saa kontrollida, kes saavad selle fänniks, ei saa kontrollida, mida need inimesed teevad. Ei saa kontrollida, mida sellest räägitakse, ei saa kontrollida, mida sellest arvatakse. Suurem osa Piradose pusa kandvaid inimesi ei seisa samade asjade eest, mille eest nime taga päriselt seisvad inimesed seisavad ning Piradose pusa ja Piradose liikmete vahel ei saa tõmmata võrdusmärki.

Ükskõik, millisel seisukohal keegi meist on, Pirados on üks kõige olulisem, kui mitte TOP 1 asi, mis on sündinud meie kodumaisest noorest hiphop kultuurist. Kohalikud graffitijoonistajad tegid pundiga ettevõtte, mis töötab ja ei vurise mikseri minimootoril, vaid pläriseb nagu korralik turbo diisel. Algas see kõik paarist t-särgist, arenes pisikesse keldrisse Endla tänaval ning on jõudnud aastatega kahte riiki ning kümnete tuhandete inimesteni. See asi on tõeline kuni kõige sügavama juuretasandini välja.

Random fakt: nimi pidi alguses olema “Pirado”, aga isekeskis otsustati, et “o” tähega lõppevat sõna ei ole hea täägida. Lisandus lõppu S.

Ettevõtte nime väljamõtlemisel ei lähtutud turuuuringust, statistikast, rahadest ja ikka pandi püsti Euroopa tasemel registreeritud toimiv brand. Kõlab nagu asi, millega väga suur hulk väga mainekaid ärimehi hakkama ei saaks. Kõik üles ehitatud oma kätega, oma vahenditega. Kõik ise kujundatud ja joonistatud. Kõik ise välja mõeldud alates ideest kuni reklaamikampaaniate ja promovideodeni. Inhouse all the way!

Sul on eksklusiivne võimalus siin ja praegu sisse astuda Piradose stuudiosse ning esinduspoodi fotogalerii näol. Isegi kui sul sinna asja ei ole, astu ikka vahel läbi. Leti taga istuval tüdrukul on alati hea meel, kui keegi uksest sisse tuleb ja natuke juttu räägib. Ära karda!

00 01 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14