Legendaarne ketsibränd K-Swiss teeb comebacki

Paljud meie lugejad pole äkki isegi kuulnud sellisest firmast nagu K-Swiss. Kes pole kursis, siis K-Swiss on rohkem kui pool sajandit vana sniikeri firma, mis loodi 1966 aastal kahe vennnast šveitlase poolt, kes põgenesid LAsse, et seal hakata tegema eriti vingeid üleni nahast tennise tosse. Tasub märkida, et adidas üleni nahast tennise jalats, praegu kõigi lemmik – Stan Smith – tuli müüki alles 1971. aastal.

Põhjus miks me aga K-Swiss’ist räägime on see, et K-Swiss vajus 2000 aastate alguses täiesti ära ning tükk aega pole midagi kuulda olnud. Nüüd on aga K-Swiss tegemas samme, mida keegi väga oodata poleks osanud. Alustame kronoloogilises järjekorras ja anname ülevaate, mis viimase paari kuu jooksul on toimunud.

K-Swiss tutvustas oma bränd manageri või creative directorina tuntud DJ’d Diplo, kellega koos kutusti ellu selline cool asi nagu “The Board”. The Board on hunnik eriti ägedaid inimesi, nii umbes 100, kes kõik hakkavad maailmale edaspidi K-Swissi ajalugu tutvustama ja K-Swissi klassikuid näitama. Mis veelgi ägedam – absoluutselt kõigil oli võimalik kandideerida “The Board”-i. Vaata nüüd juba aegunud tutvustavat videot siit:

Mis siis, et ise regada ei saa, aga ikka eriti äge ja uudne lähenemine. Nüüdseks on 100 inimest üle maailma välja valitud. Esmase vaatuse põhjal tundus, et ühtegi eestlast seal polnud, aga võib-olla jäi midagi kahe silma vahele.

Paneme paar ägedat pilti ka Diplost.

Ja nüüd tuli teine põhimõtteliselt pommuudis. Ei tea ka see oli juba Diplo ja co esimene tegutsemine või kellegi teise huvitav mõtte, aga K-Swiss ostis ära sellised firmad nagu Supra ja Kr3w Denim Co. Esialgu infot pole, mis nende kahe firma igapäeva tegevuses muutub kui üldse, aga huvitava faktina märgiti, et kahe soetatud brändi juhiks saab Robert “Cape” Capener, kes on varasemalt töötanud väga juhtivatel kohtadel adidases, Reebokis ja No Fear-is. Paistab, et K-Swiss tahab jõuliselt tagasi sniikerite ja streetwear turule saada ning ambitsiooni tundub olevat. Diplo ja The Board juhtimisel võib veel päris huvitavaid asju ka juhtuda. Jääme ootama.

 

k-swiss-acquires-supra-and-kr3w-denim-1

Täägid: