Inez & Vinoodh “Pretty Much Everything 2015” näitus Stockholmis

Kõik moefotograafia fännid, kellel sellel suvel veel plaane pole, tasuks kindlasti Stockholmi fotograafiamuuseumit Fotografiska külastada.

Nimelt on seal avatud maailmakuulsate hollandi moefotograafide Inez van Lamsweerde’i ja Vinoodh Matadin’i näitus “Pretty Much Everything 2015”.

 

FotografiskaSasja 90-60-90, 1992

 

Abikaasadest fotograafide koostöö algas, kui nad 1980ndatel Amsterdami Vogue’i moeakadeemias kohtusid ning aastate jooksul on neist kujunenud üheks nõutuimaks ja trende loovaks moefotograafide duoks maailmas.

Sellel näitusel on üleval nende maailmakuulsad portreefotod kuulsustest 1990aastatest käesoleva aastani (Yves Saint Laurentist, Michael Douglasest, Alexander McQueenist, Prince’ist, Lady Gaga’ ja Sam Smithini) ning tippmodellidega tehtud ajakirjade esikaante fotod.

 

Lara as Chicholina - Vogue Italia, 2007Gisele Bündchen - Porter Magazine, 2014

 

Kuid Inez’i ja Vinoodh’iga ei seostu ainult moe- ja portreefotod ajakirjade esikaantel. Nad on teinud reklaamkampaaniaid kõrgmoe brändidele (Dior, YSL, Balmain, Louis Vuitton Miu Miu jne) ning muusikavideoid. Näiteks on Lady Gaga video “Applause”, Rihanna, Paul McCartney ja Kanye West “Four Five Seconds” ning Björk “Lionsong” muusikavideo nende tehtud.

 

VANMAT 2011.0001_3000pxBjörk - Interview Magazine, 2009Lady Gaga / Yüyi - Yoü & I, 2011

Näitus Fotografiska muuseumis on avatud 27. septembrini.

Kui aga Stockholmi ei satu, siis võib nende töödest aimu saada pannes mängima eelpool mainitud muusikavideod.

Fotod: Fotografiska
Autor: Helina Mäll