Mike Tyson või asi? Marlen Heldemeel teeb kõigile silmad ette

Mike Tysonit teavad kõik, eksole? Sa peaksid Marlen Heldemeele nime ka meelde jätma, sest tema on Saaremaa kõige badassim treener. Oota, tahad ta võimsate lihaste lugu ka teada saada?

Igatahes Marlen Heldemeel on üks naine, kes muidu on Saaremaalt pärit (tugev Saare naine), aga mõningad aastad tagasi võttis ette ootamatu retke Ameerika poole ning sinna ka jäi. See, mis sealt edasi sai, võrdub uskumatute kohtumiste, kogemuste ja lihastega.

Enne Ameerikasse minekut elas Marlen pool aastat Hispaanias, kus ta õppis kohalikku keelt ning samal ajal õpetas väikestele omakorda inglise keelt. “Nii nagu torust tuli!” Pärast seda suveks Eestisse tagasi, sõpradele külla, Saaremaale ilusat suve nautima ja tööle. Kuna Marlenil oli plaan tagasi Hispaaniasse sõita, siis tema üks sõbranna avaldas soovi kaasa tulla. Plaaniti reisi sinna hispaanlaste juurde, kui keset Õllesummerit tuli sõbrannale teade “USA piletid on 500EUR!!!” ning Hispaaniast sai koheselt Ameerika. Chicagosse jõudes olid Marlen ja ta sõbranna omale auto ostnud. Odav, aga kindel. Kaarik Chicagost võttis sunna idarannikult läände ja sinna nad ka jäid. Mõneks aastaks. Algselt oli plaan küll Los Angelesesse minna, aga Vegas jäi õnneks tee peale.

Marlen Heldemeel

Kõige parem mälestus Marlenil on kogu seal veedetud aeg ning just nende inimestega, kellega selle aja seal veetis.

“Parim, mis ma õppisin on see, et ma olen sama võimas kui Mike Tyson!”

Karmilt see linn teda ei kohelnud. Ta kasutaks pigem sõna karastas ja kasvatas. Ta võib öelda, et tutvus inimestega, kelle eest võib olla tänulik elu lõpuni ja, kes külastavad Marleni X kohtadest. Tulles Kuressaarde külla ilma vingumata, et maa on pikk. “Ise oled pikk maa,” ütleb Marlen.

Marlen Heldemeel

Kui küsisin, et kas ta on mõne kuulsa inimesega tuttavaks ka saanud, siis sealt tuli pikk nimekiri, aga hästi on tal meeles esimene ja viimane kohtumine. “Ma mäletan esimest kuulsat inimest kellega kohtusime (Lupe Fiasco)  ja viimast (Roscoe Dash), vahepeal läks lugemine sassi”. Isiklikult tuttavaks oli Marlen saanud Mike “kõrvanärija” Tysoniga. Kui nad olid tänaval kõndimas, siis kõik tahtsid jubedalt pilti teha temaga ja ta ei keeldunud ka. Kuulsus oli vist kadumas. Lisaks veel käivad läbi sellised nimed nagu Floyd Mayweather, 50 Cent. Heategevuse raames osales ta ka reklaamis, kuhu Mike Tysoni kaudu saadi. Aaaa ja Marlenil on Nellyga sünnipäev samal päeval, mis tähendab, et nad sattusid seda ka koos pidama.

Marlen Heldemeel

Oota. Kui ta nüüd Mike Tysoniga mööda tänavaid jalutas, siis kas poksis koos ka või? Kuidas siis Marlen Tysoniga tuttavaks sai?

Ta küll teadis, et Mike elab Vegases, aga rohkem ta ei teadnud midagi. “Teadsin, et ma pean omale kiirelt trenni otsima, muidu ma lähen sinna ülekaaluliste statistikasse varem kui tahaks. Kodust 2km kaugusel leidsin ühe klubi. Klassikaline poks on mind alati köitnud, sellepärast otsisingi ka ainult poksiklubisid.” Teadmata, et seal klubis võis suuri nimesi olla.

“Süvenedes selgus, et treenime ühes klubis veel Zab Judahiga, kes on kergkaalu maailmameister. Tema mentoriks oli Mike.”

“Kogu seda maailma oli väga põnev jälgida ja märkimisväärne oli selle kõige juures nende inimlikkus, lahkus ja abivalmidus. Sealt need tutvused alguse said. Üks asi viis teiseni,” räägib Marlen. Üks asi viis teiseni kuniks Marlen oli enda möbleerimata korteris koos Mike Tysoniga põrandal peale tegemas. What the fuck, mis elu, ah?

Marlen Heldemeel

Kuna poksi ümber käib ka korralik üldtreening ning muud trennivormid, mis peavad tegema inimese aina tugevamaks, siis Marlenil hakkas huvi järjest kasvama GRIT ja TRX trennide vastu.

“Mõlemad on sellised trennid, mis nõuavad sinult rohkem füüsilist jõudu kui suhkruvati söömisel vaja läheb”

Aeroobika ei ole tema, yoga pole ikka veel tema. Tantsusammudega raske järge pidada ja laulda ka ei oska. Kuna GRIT ja TRX on täpselt sellised asjad, mis Marlenile hullult peale lähevad, siis hakkas järjest rohkem ja rohkem juurde õppima. Tänu nendele sai Marlen ise ka vormi, sest enne ta oli täiskuu. Tema sõnad!

Marlen Heldemeel

Küsides, kas on plaan Eestisse jääda ning treeneriks hakata, siis sain vastuse “Ma ei planeeri asju mitu aega ette”.  Seda võiks tegelikult lugeda kui otsest hõljumist läbi elu, mis tegelikult ei ole üldse paha.

“Ma tahan päeva lõpuks olla maailma kõige ägedam treener!”

Ta tahab end selles valdkonnas maksimaalselt tõestada ja arendada. Rakendada oma „oskusi“ siin Eestimaal, kuid ei välista ka kunagi ühtegi maailmajagu, sest you never know!

Marlen HeldemeelMarlenil on heameel, sest Nathaniel Baldwin leiutas kõrvaklapid. Tänu sellele ja muusikale oskab ta ka mediteerida ja relaxida. Muidu ei oska.


 

Foto: Thomas Elson Fotograaf
Stilistika: Kaisa Tooming
MUA by Liisa Tooming
Hair by Evelin Mitt

Riided: Nike Esinduskauplused
Asukoht: Spordiklubis JõuMees

Toimetas teieni Anton
@ahmelnitski