Sellist gangstat nagu Despot tead? Tema uus videosingel “House of Bricks”

Ma kujutan ette, et Despot on sedalaadi nimi, mis võib kusagilt tuttav ette tulla, aga selget pilti, kes või mis ta on ja mida teeb ja teinud on, ei kipu meenuma. Selles ei ole süüdi ei kuulaja ega meediapoolne tegemata töö, kuna kuigi Despot on nüüdseks juba päris kaua emsii olnud, on ta seni ülivähe materjali avaldanud.

Kamraadi El-P plaadifirmaga Def Jux 2004 liitumise järel ilmus singel „Homesickness“, siin-seal on paar lugu veel ilmunud (näiteks „Look Alive“ ja „Crap Artists“). Viimase viie aasta jooksul on kuulda olnud sisuliselt vaid külalisvärsse selliste artistide lugudes nagu näiteks seesama El-P, Das Racist ja Danny Brown (kes kõik räpivad koos Mr. MFN eXquire’i „The Last Huzzah“ peal, mis on mu arvates üks retsimaid posse cut’e, mis lähiminevikus tehtud), iLoveMakonnen, Blood Orange ja Vampire Weekend.

 

 

Nüüd on juhtunud ootamatu asi ja mees pani välja oma esimese videosingli, Ratatat’i poolt produtseeritud „House of Bricks“. Tema SoundCloudi konto kirjeldab lugu kui „a rap song about loving your family“, mida peegeldab intensiivne kolme põrsakese refrään ja kontrastselt letargiline video, kus figureerivad ta pereliikmed, ehe NY miljöö ja üks badass pistrik. Laul ise kannab edasi Despoti stiili keskseid tunnusmärke nagu ärev flow ja peensusteni lihvitud lüürika.

 

 

Nüüd tundub, et on ka reaalne debüütalbumi „We’re All Excited“ – millest on teada vaid niipalju, et kas kõik või vähemalt enamus peaks olema Ratatat’i poolt produtseeritud – ilmumine. Kui mõelda, et isegi Dr. Dre pani uue plaadi välja, siis mine sa tea.

Täägid: