Kristel Kuslapuu ja liiga palju vabadust – algab Tallinn Fashion Week!

Moekunstnik ja vaba hing Kristel Kuslapuu esitleb juba saabuval neljapäeval Tallinn Fashion Weeki raames oma värskeimat loomingut ja, kes on kursis tema eelmiste töödega, juba teab, et sealt tuleb taas midagi ägedat. Rääkisime noore disaineriga veidi sellest, mida kõike oodata võib.

 

Kristeli kollektsioon jäi Tallinn Fashion Weeki brožüürist silma mulle just nende vingete kampaaniafotode tõttu. “Trashy, camp, queer! Kolisin just Rootsi ja aega oli nädal, et leida endale korralik tiim. Alguses näis võimatu leida vajalikke inimesi linnast, kus mul pole ühtegi töökontakti, aga nädala lõpuks olid pildid olemas. Soovitan, kui on vaja häid kontakte võõras linnas, mine peole!”

“Ma ei karda enam disainides kedagi pahandada, teen seda eelkõige enda jaoks.”

Seda lugu lugedes võiksid sa teada, et Kristel pani kinni ka viimase ERKI moeshow kollektsiooniga “Niina”, millest mul siiani on selgelt meeles need kirevad parukad ja suured meestekingad ning mehed pikkades seelikutes. “ERKI’il osalemine oli minu jaoks enese proovilepanek. Sain seal enesekindlust olla mina ise. Ma ei karda enam disainides kedagi pahandada, teen seda eelkõige enda jaoks. Uus kollektsioon on näiteks minu läbi aegade lemmikkollektsioon. Sellest võib aimata, kus olen praegu, mida tahan teha ja, mis võiks minust saada.”

 

KKuslapuu_02

 

Üllatusi Kristelil jagub, sest kuigi tema kudumeid teatakse hästi, on ta hakanud viimasel ajal tegelema rohkem hoopis õmblemisega. “See hoiab mind erksana ja pakub pinget,” räägib moelooja ise. “Kudumid on jäänud veidi varju, kuid aeg-ajalt piiluvad ikka veel.” Sel hooajal on värvigammas Kristeli jaoks teemas kõik, mis läigib. “Samas ka tumesinine ja sidrunkollane.”

Kristel usub, et just tema show on selle aastase moenädala kõige rajum etendus. “Lugu sellest, kuidas moekunstnik saab liiga palju vabadust.”

 

KKuslapuu_01

 

Uurides, millest Kristel muidu unistab, vastab ta lihtsalt: “Praegu just elan ühes oma pikaajases unistuses. Elan üks päev korraga ja ei tea näiteks, mis võib minust poole aasta pärast saada.”

Tallinn Fashion Week saab avapaugu juba homme Roccal al Mare H&Mis toimuva avapeoga ja show‘dega tehakse algust juba kolmapäeva õhtupoolikul. Loe lisaks ja tutvu moenädala kavaga nende Facebookis.

Loo autor: Keilit Aedma @keilit
Fotod: Tony Ottosson
Muah: Alice Lönblad
Modell: Ruffus Backmann (Butcherqueen)