Tagasivaade: Riga Fashion Week 2015

Riga Fashion Week on nüüd möödas ja aeg vaadata tagasi. Esimesest meilivahetusest oli näha, kui palju professionaalsem on lõunanaabrite moenädala korraldus meie omaga võrreldes. Juba ette oli teada, et meid ootavad vägevad moodi täis päevad.

 

Pikka eeltööd teha ei jõudnudki, aga võib öelda, et kõik üheksa kollektsiooni esitlust, kuhu maandusime, olid suurepäraselt läbimõeldud. Ei mingeid käristatud kangaääri ja niidijupikesi. Disaineritel oli kõik paigas suurepärasest stilistikast aksessuraarideni välja. Fun fact: modellidel olid jalas mitte selle, vaid järgmise hooaja jalanõud. Say what?

IMG_0073 IMG_0056

Miks ma mainisin ära jalanõud? Sellepärast, et see oli vahe Läti ja Eesti brändide vahel. QooQoo modellide seljas olevaid outfit‘e täiendasid järgmise suve adidas Tubularid, aga näiteks Pohjanheimo väga šikke riideid kaunistasid juba meie poodide riiulitel olevad Nike Air Maxid. Air Max on muidugi way to go, aga mõtle, kui äss oleks olnud näha järgmise suve sniikerit? Siiski oli eestlanna kollektsioon sellest match-up‘ist meie lemmik. Selge on see, et kui Eesti disainerid tahavad taset näidata, siis seda on palju parem teha Tallinna asemel just Riias. Küsimus nüüd iseendale, et miks Eesti ei suuda nii hästi moenädalat korraldada? Mille taha see jääb?

Lisaks jäid meile meelde kõik need vingelt üles riietunud inimesed. “Eriti haige outfitiga oli see üleni mustas kutt oma adide ja Louis Vuittoni pearätikuga,” annab hyperasjatundliku kommentaari Iti J. Kui meil näeb vaieldamatult palju rahulikult musta riietatud daamikesi, siis Riias istusid esireas väga ässalt riietunud kohalikud nimed (btw me tahame teid kõiki tundma õppida!)

IMG_1189 IMG_1250

Kahju, et QooQoo jäi live‘s nägemata, aga käisime showroomis ja sellest kõigest saab lugeda varem avaldatud inglisekeelsest loost.

Mida oleks võinud teisiti teha? Sellele küsimusele jään vastuse võlgu, sest see oli minu esimene nii suur moenädal, kus isegi transport Riiga ja hotell broneeritakse omalt poolt ning mööda linna sõidutatakse sind Mercedese bussidega (ka näiteks moeblogijaid, kes elavad Riias). Asukohaks valiti vana tehasehoone asemel moodne luksuskaupu müüv kaubamaja Podium ja tehti spetsiaalselt mitu korrust kaubast lagedaks, et moenädalale ruumi teha. Kõik oli läbimõeldud ja paigas. Aplaus korraldustiimile!

IMG_1260 IMG_1272 IMG_1275 IMG_1358

Autor: Keilit Aedma @keilit
Pildid: Iti-Pätrik Järve @itij