Tartu muusikanädal uues formaadis

Sel reedel ja laupäeval toimub Tartus juba neljandat aastat järjest Tartu muusikanädal. Tallinn Music Week’i kahepäevane sõsarfestar tuleb tänavu uue hooga, lisaks kontsertõhtutele armastatud Genklubis, toimuvad tasuta pop-up sündmused linna tegijamates idufirmades.

Üha rohkem räägitakse, et ülikoolilinnast on saamas üks tihedama asustusega start-up keskuseid Eestis ehk meie oma uus Silicon Valley. Tartu muusikanädal aitab sel korral kõigil muusika- ja nutikate algatuste huvilistel avastada uutmoodi tempokat ja pöörastest ideedest pulbitsevat Tartut.

Reedel, 27. novembril toimuvad ülikoolilinna väledamates idufirmades hoovikontserdid, start-up hommikusöögid ja music meets tech ettevõtmised ning mõlemal õhtul kogunetakse Genklubisse, kus Eesti artistide kõrval astuvad üles Euroopas laineid lööv Vene postpunk-bänd Motorama ning Nigeeria päritolu Soome räppar-produtsent Noah Kin.

Eesti muusikat esindavad Andres Kõpperi elektrooniline sooloprojekt NOËP, hiphopi grand old meeste Genka ja Paul Oja tandem, massiivseid helimüüre laduv Shelton San, psühhedeelse kõlaga Holy Motors, elektro-akustiline ühendus Tronden, Badass Yuki kitarristi Paul Silla ühemehe-müra projekt Tahm, „rämps-funk“ duo Machineries of Joy ja noor räpplüürik San Hani.

15022328715_aa6e8ae612_h

Tartu muusikanädala esinejate info ja jooksvalt uueneva sündmuste kava leiab veebilehelt. Piletid on saadaval Piletilevis.

Pildid: Berta Vosman
Autor: Anton Hmelnitski