Wu-Tang Clan müüs lõpuks maha oma 1 eksemplariga salaalbumi

Legendide välimääraja, räppmuusika globaalne alustala Wu-Tang Clan teatas mõni aeg tagasi, et neil ilmub uus album “Once Upon A Time In Shaolin”. Eriliseks teeb selle reliisi see, et albumeid toodeti kokku täpselt 1 eksemplar ja seda saab kuulata ainult see inimene, kes selle plaadi ära ostab. Tänapäeva infoküllases maailmas, kus kunstniku loomingut vägistatakse täpselt nii, kuidas ilma on, tundub selline lähenemine lausa geniaalne. Albumile kuulutati välja oksjon ning jäädi ostjat ootama.

Täna ~ aastake hiljem leiti plaadile lõpuks ostja ning teos osteti ära online oksjoni kaudu, ostjaks “ameeriklasest anonüümne kollektsionäär”. Täpset hinda teada ei ole, aga info kohaselt on see “miljonid”.

Nende “miljonite” eest saab ostja endale käsitööna meisterdatud niklist karbi (designed by Yahya), autentsust tõestava sertifikaadi ja nahast raamatu, kus kirjas lugude sõnad ning seletused iga träki kohta. Lisaks on pakiga kaasas paar custom PMC MB2-XBD kõlareid väärtusega 55000$.

Albumiga koos tuleb ka 88 aasta pikkune copyright, mis annab automaatselt kõik plaadiga seotud õigused üle ostjale. Kas inimesed uut Wu-Tang’i albumit ka kuulata saavad, jääb autorite sõnul “ostja otsustada”.

 

wu-tang clan

Täägid: