“Workoholics” tegi Eesti ekstreemspordimaailmas ajalugu

Möödunud laupäeval oli Eesti ekstreemspordiajaloos ajalooline hetk, sest esilinastus “Workoholics” – Eesti esimene täispikk film trikirulluisutamisest.

“Eesti esimesest trikirulluisutamise (lühi)filmist “Dildominds” on möödunud ligikaudu 13 aastat ning kogu selle aja on õhus olnud tahtmine teha uut filmi,” rääkis trikirulluisutaja ning ka “Workoholicsis” kaasa lööv Mats-Kaarel Ruus, “Mingil ajahetkel üritasin seda isegi ise teha, kuid kuskil 4 aastat tagasi sai teatepulk antud edasi Renele (Rene Lutterus, filmi autor – toim.) ja nii viimase 2 – 3 aasta jooksul filmitud materjalist lõpuks esimene täispikk uisufilm sündiski!”

Filmi autori Rene Lutteruse enda sõnul jõudis ta ideeni filmi teha tänu sellele, et trikirulluisutajana filmis ta pidevalt teisi ning ühel hetkel tahtis teha midagi suuremat kui järjekordset kolmeminutilist lühivideot. Lutteruse sõnul on film tehtud suuresti ala populariseerimiseks. “Eesmärgiks on näidata, et mida see ala (trikirulluisutamine) endast kujutab ning inimesi selle alaga tegelema ajendada,” lisas Lutterus, “Lisaks on muidugi tore, kui ka paljud teised saavad aimu, mis on trikirulluistamine.”

Filmi sünnile kaasa aidanud ning ka filmis kaasa tegeva Evert Lubja sõnul aitab “Workoholics” kindlasti kaasa Eesti uisuscene arengule ning tänu filmile on täitunud mehe üks suur unistus. “Selle filmi tegemine oli minu jaoks ühele ajastule joone alla tõmbamine ning kindlasti andis see ka motivatsiooni, et järgmine asi ette võtta – veel suuremalt ja veel paremini,” rääkis Lubja.

Mats-Kaarel Ruusi sõnul on kindel see, et filmi väljatulek on Eesti uisutamise jaoks uueks pidepunktiks, mis võimaldab hakata kogu scenel edasi liikuma. ”Olgu ees ootamas uus film, uus põlvkond või kasvõi mõni suurem võistlus, siis nüüd on meil ette näidata midagi terviklikku, mis võimaldab Eesti trikirulluisutamise scenet paremini tutvustada,” lisas Ruus.

“Workoholics” / 2016
Kestus: 31 minutit 4 sekundit
Sisaldab profiile järgnevatelt sõitjatelt:
Mats-Kaarel Ruus
Rene Lutterus
Indrek Uibo
Evert Lubja
Kaili Randmäe
Joonas Vahar
Jako Robin Aasmaa
Aleks Verbenko aka A Le Ks
ja paljud teised!

Artikkel: @J2kop

Täägid: