Räägime lätlastega: Triana Park tunneb, et on Eestis respektitud

Rokk/popp/hiphop-bänd Triana Park aitas möödunud kolmapäeval murda nädala selgroogu ja andis akustilise kontserdi restos Kivi Paber Käärid. Lisaks võttis bänd aja, et meiega oma tegemisest ja unistustest rääkida.

 

Triana Park sai alguse aastal 2008, mil loodeti pääseda Eurovisioonile Lätit esindama. “Viimased kolm aastat on olnud aga teistsugused,” räägib bändi solist Agnese Rakovska. “See on olnud tegelikult see päris Triana Park. Selle aja jooksul andsime välja oma EP ning saime aru, mida ja kuidas teha tahame.”

 

IMG_5559 IMG_5562

Triana Park võiks oma nime järgi silme ette tuua kinnise lõbustuspargi Ameerika mägede, õudusteruumi ja muu säärsega. “Pidin mõtlema bändile nime ja selline pilt lihtsalt tekkis mu pähe,” meenutab Agnese. “Pargis toimub kõiksugu segaseid asju ja saad seal teha seda, mida ise tahad.”

Kui muusikastiilist rääkida, võiks Triana Parki muusika kõrvale tõmmata palju paralleele teiste bändidega ning Agnese usub, et iga inimene kuulebki nende loodud muusikast oma enda versioone. Kui aastaid tagasi nimetati Triana Parki Red Hot Chili Peppersi, Led Zeppelini ja Björki seguks, siis viimasel Tallinna kontserdil astus Agnese juurde mees, kellele meenutas nende esitus bändi Rage Against the Machine oma. “Ta ütles mulle, et on alati nende kontserdile tahtnud minna ja nüüd see nagu oleks õnnestunud, ainult vokaaliks oli naishääl,” naerab Agnese.

IMG_5566 IMG_5567 IMG_5570

Meie EP on ehk liiga mitmekülgne ja aeg oleks keskenduda ühele asjale.

Küll aga on bänd väsinud mitme erineva muusikastiili segamisest ja unistab ühtsemast joonest. “Meie EP on ehk liiga mitmekülgne ja aeg oleks keskenduda ühele asjale.”

“Praeguse hetkeni tegime põhimõtteliselt kõike, mis meile meeldis,” tunnistab ka bändi kitarrist Kristaps Ērglis. “Nüüd tahaks panna energia ühte suunda, aga pole veel päris kindel millisesse.”

IMG_5573 IMG_5609 IMG_5630

Agnese tunnistab, et armastab väga räppmuusikat: “Mulle meeldivad räppmuusika elemendid ja kasvasin ka selle muusika sees üles. Ma ei oska beatbox’i ega freestyle’i, aga loodan, et sellele muusikastiilile omane raev jääb ka meie muusikale külge.”

Asi pole mitte riietes, vaid pigem kolmes triibus.

Triana Park on löönud käed adidasega ja nii näeb kogu bändi laval just selle brändi riietes. Ka Tallinnas kontserti andes kannab Agnese just Rita Ora loodud adidase kollektsiooni kuuluvat keepi. “Minu jaoks on adidas bränd, millel on muusikutega pikk ajalugu ja nüüd oleme osa sellest,” räägib naine. “Asi pole mitte riietes, vaid pigem kolmes triibus, mis loovad rokilikult underground tunde ja oleme õnnelikud, et ka meid on sinna perekonda kutsutud.”

“Kui sobitud nende profiiliga ja paistad neile huvitav, on diili saamine imelihtne,” tunnistab Kristaps.

IMG_5635 IMG_5638

 

Tõenäoliselt ei näe me Triana Parki Tallinnas viimast korda, sest oma sõnade järgi tunnevad nad end siin alati teretulnud ja respektitud. “Te olete lätlastest nii erinevad, siin on alati lahe vibe ja isegi teie keel on nii äge,” rõõmustab Agnese matkides meie emakeelt.

Autor: Keilit Aedma
Fotod: Marii Kiisk

Täägid: