Kõige oodatumad kodumaised räpialbumid 2016

Kuigi maailmas leviv üllatusalbumite trend on ka kodumaal ohjad haaranud (mäletame hästi ju Genka ja Paul Oja albumi droppimist ja samamoodi DVPH), on kodumaised MC-d ikka tasapisi sotsiaalmeedias siin ja seal mõista andnud, et tegelevad uue kraami lindistamisega. Väga hea, et on! Eesti rahvas tundub olevat praegu räpile avatud ja uued albumid on rohkem kui teretulnud. Panime kokku pisikese nimekirja plaatidest, mida 2016 aastal ootame. Loomulikult ei ole info ametlik ja põhineb puhtalt meie mitteametlikul siseinfol ning sotsiaalmeedia analüüsil. Need on meie jaoks kõige oodatumad kodumaised räpialbumid 2016!

 

12EEK MONKEYS

12 eek monkeys

 

Ah et mis kuradi asi see on, te mõtlete? See asi on suurem, kui te ette oskate kujutada. See on 10 aastat kestnud post-sürrealismi küberneet projekt. 12 EEK MONKEYS nime all tegutsevad Genka ja Põhjamaade Hirm. Suudate te ette kujutada, mis eepiline combo see on? Album lubab tulla täielikult taluvuspiire kompav hullus, kus mõlemad MC-d lasevad lahti igasugusest kogemuse koormast. Mitte ühtegi kindlat infot albumi valmimise kohta ei ole, aga teame, et materjali lindistatakse ja tegelikult piisab tänapäeval ka Twitterist. Kas meil on veel midagi vaja?

12 eek monkeys

 

 

Metsakutsu

metsakutsu

 

Jah, ma kirjutan enda albumist kolmandas isikus. Loodan, et see on okei. Metsakutsu esimene album ilmus aastal 2010. Metsakutsu teine album ilmus aastal 2013. Käes on aasta 2016. Näete mustrit? Loogiline jätk on, et uus album kukub. Seda on ka mitmelpool sotsiaalmeedias hashtag‘i “#hundiaasta” all vihjatud. Kas see on uue albumi nimi? Selle kohta info puudub (või noh tegelt ei puudu, aga noh, saate aru küll). Kas uuel albumil on koostöö Koit Toomega, mis kogus Twitteris 1000 retweeti kõigest päevadega? Selle kohta ka info puudub. Üks kindel asi on see, et uus album ei ole vanakooli hiphop. Usun, et selles võime kõik kokku leppida. Salainfo: üle poole uue materjali produtsentitest on välismaalased. Miks nii, jätame iga ühe enda välja mõelda. Arvata on, et kui uus album tuleb, siis see tuleb korraliku pauguga. Kas te teadsite, et Metsakutsul on hetkeseisuga kokku täpselt 9 muusikavideot? Huvitav, kas tuleb ka 10. visuaal?

metsakutsu koit toome

 

A.R.O.P.

arop beebilõust

 

Eesti viimase aja üks edukamaid räppareid – Suur Papa. Kõike, mida ta teeb, saadab meediakajastus, Elu24, hunnik netikommentaatoreid ja müra. Living the dream! Alles hiljuti kuulsime tema Facebookist, et Suur Papa no more ja nüüdsest ainult inglise keeles räppiv AROP! Kindel on, et mees lindistab uut materjali ja esimesed reliisid on ilmselt ainult aja küsimus. Me teame seda for a fact. Albumist on teada, et see on üleni inglisekeelne ja 100% newskool. Mitte mingit boompap’i ega 90-ndate hõngu. Ootame VÄHEMALT “Suur Papa – Yoda” levelil ketast. Kuigi tundub, et mehel on tegemisi ja toimetamisi küll ja veel, siis loodetavasti jääb tal aega ikka ka oma muusikale keskenduda. Seda albumit ootame igatahes no doubt!

 

Beebilõust

beebilõust

 

See on ilmselt kõikidest siin loetletutest kõige kindlam variant. See on ainus, millel teame eeldatavat nime – “Must Lipp”. Eelmisel aastal ilmunud üks edukamaid hip-hop albumeid Eestis “Resotsialiseerumine X Valge Lipp” (mille edus ei saaks alatähtsustada ka 40 000 klikiga Hooligan Hamleti abi) ootab järge. Beebilõusta erinevatest sotsiaalmeediakanalitest on hunnik teaser videosid uuest materjalist juba üleval. Lõust jätkab ilmselt samast kohast, kus eelmine album pooleli jäi ehk siis halastamatu bänger! Suure tõenäosusega saavad uuel plaadil mitmed kodumaa räpparid ja poliitikud puid alla ja ilmselt on vähemalt ühe korra mainitud ka politseid. Loodame, et mees ei ole oma uuest sidekick‘ist liiga palju mõjutatud ja Batman räägib Batmani mõtteid mitte Robini omasid. Must Lipp 2016! Tohib oma sõnadega? VERY EXITED!

 

beebilõust must lipp

 

 

5Loops

5loops

 

See boompap’i entusiastide liit on varasematel aastatel väga aktiivselt stuudios olnud ja suuremaid ja väiksemaid projekte tihedalt reliisinud. Peale Kricki albumit on see punt kuidagi vaikne olnud. Loodetavasti ei ole selles süüdi hiljutine tüli plaadifirmaga Superbandiit. Tegelikult on selline vaikus ju teadagi mis – vaikus enne tormi! Onju? 5Loopsi tulihingelised toetajad ootavad kindlasti uut materjali, välismaiseid koostöö projekte ja teadatuntud 5Loopsi disaini. Olen enam kui kindel, et see mikrofon aastal 2016 vait ei ole. Sealt tuleb litter.

 

HVNS

hvns

 

Natuke kurvakujurüütli rolli langenud värske fiilinguga HVNS on lubanud sotsiaalmeedias albumit vist juba kes-see-jõuab-kokku-lugeda-kui-mitu korda. Kuulujutud räägivad ühte ja teist. Tegelikult ei olegi väga selge, mis teda takistab. Mees reliisib järjest internetti üksikuid lugusid ja fuzz hakkab tasapisi hajuma. 2016 on selgelt viimane aeg, millal tuleb albumiga välja tulla. Rohkem edasi lükata ei saa. Kui ta oleks oma viimasele kolme-loo-reliisile paar lugu veel juurde kruttinud, oleks juba seda võinud ju EP-na välja anda ja suuremalt ette võtta. Rahvas ootab ketast!

 

KÕIK BOYZ

kõik boyz

 

Lisame siia lõppu ka väikese ennustuse ulmemaailmast. Eelmise aasta kõige suurem lugu on kahtlemata Genka/paul oja – Kõik (Remix), kus teevad kaasa Suur Papa, Metsakutsu, Reket ja Beebilõust. Nad on koos esinenud, nad on põhimõtteliselt sama plaadifirma all Legendaarne Records. Miks mitte panna kokku ultimate Eesti räpi album? See raputaks korralikult kogu skenet. Okei, kui terve album on keeruline, siis EP. Väike tuur, väike muusikavideo ja meil on tõeline pomm! Seda albumit ootaksin ise vist kõige rohkem. Teeme ära 2016 – KÕIK BOYZ EP “Ükskõik, kakskõik, kolmkõik, neli”.

Tekst: @koerakari

Täägid: