Grässhopas uus album “Tsipap Appi” ja uus muusikavideo

Kodumaise heas mõttes “ossiräpi” lipulaev Grässhopas on värskelt välja andnud uue albumi “Tsipap Appi”. Lisaks sellele veel eepiline muusikavideo samanimelisele loole.

Kindlasti olete kuulnud Grässhopasi hittlugu “Rakvere Eri” (üks, kaks, neli.. Rakvere eri… turu kiviääre peal on veri lalala). Oeh, ilus, see on tõesti ilus lugu – siiras ja vahetu. Kui ei ole kuulnud, siis ma ei oskagi vist hetkel rohkem midagi peale hakata. Läheb kuulab Adam Lamberti tehtud Queen’i cover‘eid edasi õndsas teadmatuses.

 

grässhopas

 

Grässhopas on aktiivsem räpi crew kui nii mõnigi nendest tuntum kollektiiv. Hitid “Puhkus”, “Ain” ja värske “Sein On Ees” kuuluvad peaaegu juba Eesti räpi klassikasse. Okei, see oli väike overstatement. Aga mingil põhjusel on ikkagi hea tunne teada, et nad teevad muusikat. Ma ei tea, miks, aga see teadmine on kuidagi kosutav nagu soe jook peale magamata ööd.

Nende tutikas album on kuulatav nende Bandicamp’i lehel. Albumil on kokku 7 träkki ja nende seas mõned avaldatud lood ning ka täiesti tutnoid kraami. Albumi stand-out träkk on minu jaoks “Võta Veidi Vabamalt”, mida olen tegelikult mõni aeg tagasi väga palju kuulanud. Oligi juba see lugu meelest läinud ja saab ta uuesti kevadise tööstressi taustaks keerlema panna nagu pea enne esimest armastust. Grässhopas tootis ka albumist 50 füüsilist versiooni, mida kiiremad said krabada. Väidetavalt kadus tiraaž 40 minutiga.

 

grässhopas

 

Kokkuvõttes hea töö. Kui kohe tervet albumit kohe kuulata ei julge, siis alustage nende värskest visuaalist. Kui värsket visuaali vaadata ei julge, vaata nende eelmist visuaali.

 

 

Fun fact, et see viimane video siin all, on filmitud iPhone’ga ja selle eest vastutab the man, the myth, the legend Hindrek “MASA” Maasik! On a new level!

 

Rohkem infot:
Grässhopas Facebookis

Lejal Genes koduleht