Lõuna-Londoni finest Katy B ja uus album “Honey”

Samal ajal, kui maailm kaotab oma mõistust Beyonce’i plaadi pärast, ilmus üks palju olulisem ja siiram ketas. Briti lauljatari Katy B tõelisi tundeid ja siiraid seisukohti täis uus album “Honey”. See on 26 aastase bandiidiplika 3. album.

Katy ülimalt omapärane vokaal cruisib juba aastaid klubihittidelt räpibiitidele, RnB’st popmuusikasse ja tagasi ilma igasuguse vaevata. Katyl on erakordne anne ehitada oma muusikaga sildu UK undergroundi ja edetabeli tipphittide vahel. Uus album teeb sama ja veel ilusamalt ja veel siiramalt. Kettalt võime leida suurnimesid nagu Major Lazer ja (minu meelest maailma parima comback’i teinud) Graid David, lisaks palju skenesiseseid suurnimesid nagu Kaytranada, D Double E,  Four Tet ja Floating PointsThe HeavyTrackerz jne. Suur hulk erineva suuna koostööpartnereid on minu meelest märk sellest, et Katy B nihutab ikka ja jätkuvalt piire.

Esimene singel “Turn The Music Louder” koos Londoni ühe suurema räppari Tinie Tempah‘ga (kes muide ka Eestis Rock Cafe esiesel platsil üles astunud umbes 100-le inimesele) ilmus oktoobris 2015 ja debüüt nädal aega hiljem toimus kohale number 1 UK Singles Chart’is, mis teeb sellest träkist Katy B esimese UK number 1 loo.

 

 

Veebruar 2016 ilmus järgmine vähemalt sama suure potensiaaliga träkk “Who Am I”. Lugu on plaadi lead-singel ja debüüt UK edetabelisse oli kohale number 89. Katy on avaldanud, et lugu räägib tema esimesest elukaaslasest.

 

 

Ja kõige värskem singel plaadilt on üks suuremaid stand-out träkke “I Wanna Be”. Nii kaasaegne ja fresh saund, mis tekitab nii koduse ja tuttava tunde – need on asjad, mida ainult Katy B suudab.

 

 

UK muusika on alati midagi, millel pilk peal hoida ja mida supportida. Katy B uus album “Honey” oma 14 träkiga on saadaval näiteks Apple Music’us. Go and get it!

Tekst: Rainer Olbri

Täägid: