3 päeva Metsakutsu uue albumini “Kuhu Koer On Maetud”: sõnad, teaserid ja tagamaad

Metsakutsu kolmas album “Kuhu Koer On Maetud” ilmub reedel, 25. novembril. Avaldame Hooligan Hamleti lehel iga päev uue albumi seni avaldamata tagamaid, teaser klippe ning lüürikat värskest materjalist. Istu peale ja sõida kaasa.

Albumil on kokku 10 lugu, millest on aasta jooksul varem juba singlitena ilmunud kolm. Kõige edukam nendest “Ära Mine Närvi” on viie kuuga  YouTube’s ja Spotify’s saanud kokku juba üle poole miljoni stream‘i. Täna räägime lugudest “Pühatont” ja “Mees”.

 

“Pühatont”

Loo “Pühatont” muusika autor on Belgiast, Brüsselist pärit produtsent Macin$oft pärisnimega Aurelien Villié. Noore kuti käekiri on lühidalt kokkuvõetav kahe sõnaga “korralikud” ja “bängerid”. Bassine, tume ja kaasaaegne stiil sobis täpselt selle träkiga. Lugu “Pühatont” räägib minu seisukohtadest religiooni teemal ja asjadest, millesse mina isiklikult kõige rohkem usun. Jagan heameelega salmi, mis lõpliku loo sisse ei läinud, aga ilmselt leiab oma tee biidi peale varem või hiljem.

Jeesus, Allah, Lennon või Hitler,
silmad kinni kummardavad kõik pilte,
mida rohkem näevad,
seda pimedamaks jäävad,
pole vahet, mis nimi, see on “lõpuks keegi aitab” usk ju,
õlled virnas, piibel rinnal, suits tuhatoosi kustub,
palvetavad ühte, kummardad teist,
elus lähtuvad mitte kummastki neist

 

“Mees”

Loo “Mees” muusika autor on kodumaine produtsent ja tuntud real hiphop DJ Shromik. Tema tegemised palju tutvustamist ei vaja ja ilmselt on tegemist ühe aktiivsema tüübiga kodumaisel areenil. Ta jõuab teha kõike  – artistide muusikat reliisida, ise muusikat produtseerida ja klubisaalides ööpäev läbi inimestel head tuju hoida. Lugu “Mees” on tugevate UK hiphopi mõjutustega, sest just see skene inspireeris mind selle albumi tegemisel kõige rohkem. Träkk räägib väga lihtsast kontseptsioonist – surematus. Aga, mida sa tahad ära teha veel enne oma matust? Mul on ainult üks soov – olla surematu!

mees-mees, see, mida sa teed,
nii õõnes ja tühi on seest,
sest see ei näe välja nagu silmas seep,
mida sa tahad ära teha veel enne oma matust?
mul on ainult üks soov – olla surematu,
olen ikka veel elus – ooo – siiamaani plaan töötab,
ma ei kanna kuulivesti, nad tulistavad mööda
kõik niikuinii