Genka: mõte albumi “Genka XX” taga on möödanikku aktualiseerida

“GENKA XX: 20 Aastat Obstsöönseid Riime Vol 1″ on kogumikalbum, miks võtab kokku kõik selle, mida räppar on aastate jooksul lisaks Toe Tag’ile, lisaks A-Rühmale, lisaks Genka/Paul Oja projektile ära teinud. Plaat on kirev ja kaasa teeb väga värviline seltskond – Cool D, DJ Critikal, Stupid F & Hash, Tommyboy, Reket, Okym, Chalice ja paljud teised. Küsisime Genkalt, mis kaasus on, kuidas kogumikalbumi mõte tuli ja, millal me siis ikkagi seda Genka ja Põhjamaade 12EEK MONKEY suurteost kuulda saame.

 

Kuidas tekkis idee anda välja kogumikalbum?

Idee tekkiski sellest, et peaks nagu tähistama seda kahte dekaadi laval. Ma ei ole enne kunagi kogumikke teinud, tavaliselt oleme pigem ümmargusi tähtpäevi tähistanud mingite special live’idega. Mõtlesin, et võiks ju mingi märgi selle puhul maha jätta.

 

Kui tavalise albumi eesmärk on end väljendada, siis mis kogumikplaadi agenda on?

Minu konkreetne mõte selle kogumiku taga oli eelkõige möödanikku aktualiseerida. Osad lood on ikka täitsa ajatud, aga samas rahval meelest läinud või nooremad ei teagi neid üldse. Mõned lood on jäänud teiste lugude varju. Kogumiku eesmärk oligi neid refresh’ida, sest this shit’s still banging. Ma pole suuremat osa neid lugusid ka aastaid live’is teinud ehk nüüd on taas põhjust.

 

Genka: mõte albumi "Genka XX" taga on möödanikku aktualiseerida

 

Mida tähendab “Vol 1”? Kas tulemas on ka “Vol 2”, “Vol 3”…?

No vot, ei teagi. Tegelikult kogunes seda koostöömaterjali kahe-kolme albumi jagu. Pidin tegema mingi valiku. Vol-i lisamisega saan, kui viitsin või vajadust tunnen, ka tulevikus uusi kokkuvõtteid teha.

 

Mis on olnud nende 20 aasta jooksul kõige suurem õppetund?

Oh ma võiksin terve raamatu neist õppetundidest kirjutada. Äkki see, et ka kõige vastikumast kogemusest või inimesest võib olla sulle tohutult kasu, kui sa oskad ta “juppideks” lahti monteerida ja pärast endale sobivalt kokku panna. Pluss muidugi see, et ajakirjanikul lase küsimused alati meiliga saata.

 

Aga millal siis ikka 12EEK MONKEY plaat valmis saab ehk kuidas sellega läheb?

Hetkel kõige paremini viimase 10 aasta jooksul. 80% lugudest on lindistatud. Mixime ja peenhäälestame. Album valmib 2017. aasta paari esimese kuu jooksul. Vist.

 

Genka uus album on eksklusiivselt müügil ainult Legendaarne veebipoes.

Genka: mõte albumi "Genka XX" taga on möödanikku aktualiseerida

 

Päise foto autor: Siiri Kumari

Täägid: