50RRY Cypher – räpiringis Bad Art, Maxtract, Ingmar Gailit, Gringo ja paljud teised

2016. aasta lõpus lubasime videot enneolematust hunnikust Eesti räpparitest, kes kõik ühes tühjas ruumis kokku said ja kaamera juuresolekul oma hetkeseisu ette räppisid. 7 räpparit, üks Ukraina biit, Hooligan Hamleti produktsioon, Quartal Studio helindus ja juhuu, video saigi valmis.

Metsakutsu, Maxtract, Ingmar Gailit, Bad Art, Gringo, Wild Disease, Fanta Stika kõik koos ühe biidi peal. Kõige olulisem on silmas pidada, et cypher ei ole omavaheline mõõduvõtt, vaid koos räppimine. See ei ole võistlus ja selles ei ole võistlusmomenti. Räpparite järjekord loositi kohapeal kõigi juuresolekul.

Video eesmärk on dokumentaliseerida Eesti räppi, jäädvustada võimalikult loomulikult ja sirgelt nende konkreetsete räpparite räpp aastal 2016. Täpselt nii nagu ta seal ringis välja tuli, nii ta lindistatud sai. Iga räppari salm otsast lõpuni. Salmide vaheline aeg on video pikkust silmas pidades lühemaks lõigatud. Loo tausta on teinud Ukraina noor produtsent JustChillBeats ja see biit pärineb Metsakutsu albumi “Kuhu Koer On Maetud” pealt.

“50RRY Cypher” on loodetavasti üks paljudest. Millised räpparid peaksid üles astuma järgmises cypheris?

 

 

Music – JustChillBeats
Produktsioon – Rainer Olbri, Felix Laasme, Anton Hmelnitski, Kris Süld / Hooligan Hamlet

Heli salvestus ja -montaaž – Kristjan Kurm / Quartal Studio

Spetsiaalsed tänusõnad Kultuurikatlale.