Metsakutsu “Kuhu Koer On Maetud” võitis Eesti Muusikaauhindadel Aasta Hip-Hop/Rap albumi tiitli!

Möödunud neljapäeva õhtul täitus Nordea Kontserdimaja Eesti kõige suuremate muusikahuviliste ja ägedate muusikutega, et jagada taas parimatele auhindu. Kogu Hooligan Hamleti gängil on põhjust rõõmustamiseks, sest Aasta Hip-Hop/Rap albumi tiitliga pärjati Metsakutsu uus album “Kuhu Koer On Maetud”!

“Ausalt öeldes ei registreerinudki seda momenti,” meenutab räppar ise hetke, kui Anastassia Kovalenko võidu välja kuulutas. “Teadsin, et pean kohe lavale esinema minema ja kõik mõtted olid hoopis seal, mitte auhinna juures. Olen küll kuu aega seda esinemist harjutanud ja läbi teinud, aga teadmises, et sind vaatab otse-eetris rohkem kui 100 tuhat inimest, on midagi stressitekitavat (ei tea küll miks). Seda kõike arvesse võttes suutsin oma n-ö tänukõne ajal sõnu ikka rahuldavalt ladusalt seada. Pärast muidugi ei mäletanud midagi, mis ma seal kaamera ees rääkisin või tegin.”

Metsakutsu andis auhinnatseremoonial ka vinge live-esitluse uuele singlile “Aknad Lõpuni All”, mida saad kuulata siit. “Lava-show kontseptsioon oli tegelikult ülimalt lihtne – tuhast tõusmine,” kirjeldab Metsakutsu laval peal tehtut. “Algas üksinda väikeses klaustrofoobilises “ruumis” ja lõppes publiku kohal “taevas”.”

“Kõige ägedam hetk kogu selle õhtu jooksul oligi siis, kui minutid enne esinemist värskelt auhinnaga lavalt backstage‘i jooksin ja kogu see gäng seal minu võidu pärast õnnest kopsud tühjaks karjus.”

Performance oli galakorraldajate välja mõeldud. Räppari esimene idee oli esineda n-ö kitsas ruumis, madala laega kolme lampidest ehitatud seina vahel koos oma 20 sõbraga – võimalikult minimalistlik ja ilma kellade-viledeta show, aga ideed arendati edasi nii, et alles jäi vaid lagi. “Järgmises faasis ilmus “Kanye floating stage” ja sealt edasi ooperilaulja,” selgitab räppar. “Kokkuvõttes tuli selline tribute to Kanye välimusega etteaste. Olengi eriti tänulik, et Angelika Mikk oli nõus oma talenti sellisesse räpijurri laenama. See muutis asja kraadi võrra intelligentsemaks. Vähemalt sama tänulik olen kogu all-black gängile, kes olid nõus päevade kaupa seal proovides ringi jaurama, et loo lõpus pooleks minutiks lavale tulla. Kõige ägedam hetk kogu selle õhtu jooksul oligi siis, kui minutid enne esinemist värskelt auhinnaga lavalt backstage‘i jooksin ja kogu see gäng seal minu võidu pärast õnnest kopsud tühjaks karjus. See on üldse ilmselt TOP 3 hetk mu elus!”

 

Metsakutsu “Kuhu Koer On Maetud” võitis Eesti Muusikaauhindadel Aasta Hip-Hop/Rap albumi tiitli!

 

Varasemalt on Metsakutsu Eesti Muusikaauhindadel samas kategoorias auhinna pälvinud ka 2011. aastal debüütalbumiga “Testament”. Kokku on Metsakutsu sulest ilmunud kolm albumit: 2010. aasta “Testament”, 2013. aastal “Kelmiküla Unistus” ja 2016. aasta “Kuhu Koer On Maetud”.

Edasi kavatseb Metsakutsu teha veelgi vabamalt muusikat. “Ei ole mingit pinget, et see peab kuskil mõnele arvamusliidrile meelepärane olema või, et see peab harjumuspärastesse piiridesse mahutma,” räägib räppar. “Katsetan, eksperimenteerin, proovin uusi tehnilisi vidinaid, teen ootamatuid koostööprojekte ja proovin selle kõige juures ennast võimalikult hästi tunda. Suuruse mõttes on ju veel minna oi-oi kui kaugele.”

Kas teadsid, et esimese singli “Ära Mine Närvi” muusikavideot on YouTube’is vaadatud juba üle poole miljoni korra? Check it out!

 

Päisefoto: Eesti Muusikaauhinnad 2017