Eesti räpi pealekasv EiK räägib oma uuest loost “Palju ilusam”

EiK on noor Eesti räppar ja kõnemees. Väga omapärase stiili ja minekuga noor kutt on ammu paljudele silma jäänud ja loodetavasti meie lugejatele väga pikka tutvustamist ei vaja. Tüüp on maha saanud uue loo ja muusikavideoga “Palju ilusam”. Kui küsida härralt, kus täpselt kõnealuse loo stardipauk kõlas, vastab Eik: “Käesoleva muusikaprojekti kohta võin öelda nii palju, et kui olin 23. märtsil avaldanud oma teise albumi “uinak”, hakkas mul taas pärast pisikest pausi tekste juurde kogunema, kohtasin Tallinn Music Weekil ringi tuulates härrasmeest nimega Luurel Varas ja õige pea valisingi tema saadetud instrumentaalipakist välja mõned mõnusamad palad, millele oma stroofid laotada. “Palju ilusam” oli neist esimene, mille sõnade mustandiga ma ka tema jutule saabusin.”

Loole on valminud ka visuaal. Videoidee sündis läbi mitmepäevase mõtete mõlgutamise, kus püüti leida visuaalselt võimalikult kaunis ja lihtsate sümbolite läbi peegeldatud videoidee. “Seejärel tuli ajada kokku vaid armsatest (ja kindlasti kireva riidekapiga) inimestest koosnev võttegrupp, kes viitsiksid päev otsa kõledas Pelgurannas puukide ja vihma käes ringi tormata ning tehnika oli juba omast käest võtta. Eriti vedas režissööriga, kelleks osutus pidevalt absurdseid fotolavastusi leiutav Markus Vedler, kuna tema stiiliga klappiv absurdimaiguline visuaal oli mul ka plaanis vändata,” selgitab artist video sünni lugu.

Lugu ise kujutab endast vaikset vastupanu artisti enese tundevälgatuste vastu ja otsib vastust küsimusele, et milleks niivõrd palju proovida ja miks ei võiks lihtsalt rahumeelselt eksisteerida. “Vaadates oma tutvusringkonnas aastatega pead tõstnud surmahipsterlust, mille mentaliteet soovitab sul väärtusetust elust võõranduda, tahtsin ma kasvõi iseenda seeski selgeks teha, mida ma inimsuhetest ja emotsioonidest soovin,” kirjeldab EiK loo sõnumit. “Olles lõputu egoist, kritiseerisin ma terve eelmise albumi teisi, saamata sellest kordagi aru. Nüüd on jõudnud kätte aeg enda sisse vaadata ja ülejäänutki seeläbi sügavuti mõista, inimest, kes on, on lihtsaim armastada,” lisab ta.

Uus lugu “Palju ilusam” on saadaval ka Spotifys ja EiK’i loominguga saab ennast kursis hoida tema Soundcloudis.

 

 

Täägid: