Mida arvab lingvist pudisuuräpi eestvedaja Young Thugi räpist

Young Thug – hullumeelne, segane, natuke hirmus, ebastabiilne ja kohati väga põnev nähtus hip-hopis. Young Thug esines hiljuti Helsingis Flow Festivalil ja tema kontsert kergitas publiku seas õhku mitmeid mõtteid. Põhiliselt keerlesid need küsimuse “miks” ümber. Tema lavashow läbiv teema oli “no energy“. Kuidas esineda suurel festivalil kümnele tuhandele inimesele ilma igasuguse pingutuse ja energiata? Kuidas räppida nii, et mitte keegi ei saa mitte midagi aru? Need on eksistensiaalsed küsimused, millele Young Thug artistina vastust otsib.

Enne kui tema pudiräppi hukka mõista, tuleb aru saada kõikidest selle nähtuse aspektidest. Snoop Doggil on lihtne öelda, et kõik räpparid räpivad tänapäeval ühtemoodi, aga sama oli ka 90-ndatel. On suunanäitajad ja on followerid. Nii on see alati olnud. Young Thug on vaieldamatult selle populaarse räpisuuna üks eestvedaja ja piiride nihutaja. Ükskõik, mida sa sellisest muusikast arvad, hea on erinevaid asju mõista ja täna avanebki meil hea võimalus piiluda selle vihatud ja armastatud räppmuusika telgitagustesse.

 

 

Täägid: