#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.

Ilm õues on suhteliselt kesine. Sellesmõttes, et vaata korraks aknast välja. Misasi see on? On see lima? On see läga? On see vihm? Lörts? What is it? Tohib oma sõnadega? See on ideaalne ilm linnast lahkumiseks! Looduses on kõik ilmad ilusad. Ükskõik, mis kuupäeval või kellaajal sa sinna satud, alati on mõnus, värske ja hea. Olgu selleks Kõrvemaa Matka ja Suusakeskus, Stroomi mets, Piusa, Saaremaa või midagi sajandat.

Paljud inimesed siin ei saa ikka veel aru, et meie metsad, mereääred ja rabad on rets õnnistus. Oled sa kunagi korraks peatunud ja mõelnud selle peale, et maailmas on miljard korda mingi “Su nägu kõlab tuttavalt” vaatajate arv inimesi, kes pole MITTE KUNAGI raba näinud? Või jalgu merre kastnud? Või metsas puu all sõbraga koos Snickersit söönud? Meil on see kõik siin olemas paarikümne kilomeetri raadiuses ja me oleme otsustanud seda võimalust mitte kasutada. On tagumine aeg ennast parandada.

 

#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.

 

Meie üleskutse kõlab lihtsalt – haara igast vabast hetkest, igast võimalusest veeta aega metsade ja rabade keskel. Ära too ettekäändeks ilma või temperatuuri või aega. Pane kaks pusa selga, ilmastikukindel jalats jalga, joogipudel seljakotti ja lihtsalt mine. Päriselt ka. Kui sa oled võimeline endale tegema lubaduse käia iga nädal trennis, siis sa oled võimeline tegema endale ka lubaduse minna igal võimalusel metsa. Garanteerin, et mingi hetk sa hakkad tundma, kuidas see muudab sind. Muudab sind inimesena. Samamoodi nagu muudab sind iga päev diivanis istumine. See erinevus, et matkaradade ja metsa külastamine muudab sind suure tõenäosusega paremaks. Ma ei oska mingit skaalat nimetada, et mis skaalal, aga mingil skaalal kindlasti. No näiteks skaalal “tavaline inimene kuni metshaldjas”. 100% oled rabades jalutajana rohkem haldjas kui mitte rabas jalutajana. Pole küsimustki.

Ilmselt paljude inimeste jaoks tundub niisama looduses jalutamine nüri. Tänapäeval tundub inimestele isegi auto roolis valgusfoori taga 5 sekundit passimine nüri. Nii-et suure tõenäosusega tundub paljudele ka niisama pilvede liikumist vaadata nüri. Siin aitab välja fotograafia. Eriti äge on rabas olla koos kaameraga. Otsida ja jäädvustada hetki, loodust, vaateid, emotsioone. Seal saad alati pildile asju, mis ei ole igapäevased. Lihtne on linnavaateid, arhitektuuri, tänavavalgusteid pildistada, sest sa juba oskad seda. Looduses on kõik hoopis teistmoodi, kehtivad teised reeglid, teised kompositsioonid, teised valguskeemid. Kui sulle vähegi läheb korda oma telefoni kaamera app, siis mine rabasse ja kasuta seda.

 

#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.

 

Kokkuvõttes me ei ole siin mingid juhid ja õpetajad, me ei viibuta sõrmega, ei heida ette ega kohusta millekski. Me lihtsalt juhime tähelepanu kõikidest ajaveetmise variantidest ühele. Suure tõenäosusega oled sa nädalas nutitelefonis umbes 10+ tundi. Kõik need asjad, mida sa oma ajaga teha saad. Äkki tasub kaaluda ikka seda rabasse minemise varianti? Meie proovisime ära ja tulemus on selline.

 

#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks. #LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks. #LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.
#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks. #LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks. #LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks. #LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks. #LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.
#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.
#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.
#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.#LÄBIKLAASI: Kõrvemaa rabamatk muudab sind inimesena. Ja mitte halvemaks.