Arop on Eesti Muusikaauhinnad 2018 nominent kokku kolmes kategoorias

On jälle see aeg aastast – auhinnad, karikad, troonid või kuidas iganes neid nimetada soovite. Eesti Muusikaauhinnad noh. Aeg, kus muusikud saavad oma raske töö eest lõpuks ka väärilist tähelepanu.

2017 aasta on olnud Eesti räpile helde – välja on antud kokku 24 räpialbumit. Kas te mõistate selle numbri suurust? Kokku 24 albumit kodumaist hip-hopi. See aga tähendab seda, et konkurents on tihe ja paar muusikavideot, millel 500 000 viewd YouTube’is, ei tee sinust riigi TOP 1 räpparit. Sa pead olema midagi rohkem. Ilmselt on kõik lugejad siin nõus, et Arop on sellel aastal olnud rohkem kui lihtsalt räppar ja see töö kajastub ka õiglaselt Eesti Muusikaauhinnad 2018 nominentide nimekirjas, kus Arop “P.O.E.G.” täieõigusliku räpialbumina kandideerib kokku kolmes kategoorias. Lähiminevikust meenub sama puhas vuuk Põhja-Tallinna hiilgeaegadest. Lisaks ilmselgele “Parim Hiphop/Rap album” nominatsioonile kõrvuti Reket “Super Ei” ja Genka/Paul Oja “Mixtape nr 1” reliisidega, pistab kõnealune MC rinda ka nii auväärses kategoorias nagu seda on “Aasta parim laul” oma träkiga “Kiki Miki” vastasteks NÖEP, Tanel Padar ja teised. Siia otsa ka veel “Aasta Muusikavideo” sama loo eest kõrvuti näiteks Tommy Cashi looga “Surf”. Räpialbumi kategooria nominentide nimistust jäid napilt välja 5Miinust ja 12 EEK Monkey. Congrats kõigile ja hoiame Eesti räpile pöialt.

Võitjad kuulutatakse välja 25. jaanuaril Saku Suurhallis Eesti Muusikaauhinnad 2018 galal, millest teeb otseülekande Kanal 2. Kuna tegemist on ka Eesti Muusikaauhindade 20. juubeli tähistamisega, siis on lavale oodata läbi aegade suurimat artistide hulka, teiste hulgas esinevad erishow’dega Trad.Attack!, Liis Lemsalu, Ott Lepland, Tanel Padar, NOËP, Genka, Arop ja Reket. Õhtut juhivad Eda-Ines Etti ja Karl-Erik Taukar.

Kõikide kategooriate ja nominetidega saad tutvuda Eesti Muusikaauhinnad 2018 kodulehel.

Päisefoto autor: Marleen Muhuste