#RADIO: 2017. aasta parimad lood I osa

2018. aasta teisel kuul on paslik teha väike tagasivaade 2017. aastasse. Kolm Hooligan Hamleti raadiosaatejuhti on välja valinud 10 mullust lugu, mis neile ühel või teisel põhjusel kõrva jäid ja läinud aastast meenuvad. Avaldame artiklid kolmes osas.

Esimesena teeb oma valikud Mikk.

Kümme lugu eelmisest aastast välja valida on juba piisavalt raske ülesanne, nii-et ei mina ega teised pidanud vajalikuks neid veel paremusjärjestusse panna. Nautige lihtsalt muusikat.

 

Mac DeMarco – On The Level

Mac DeMarco kolmas täispikk album “This Old Dog” oli DeMarco oma tuntud headuses, kuid siiski pisut teistsugune. Lihtsakoelised armastuslood või ood oma lemmiksigaretibrändile olid asendunud natuke tõsisemate teemadega. Täiskasvanuks saamine ja selle võlud ning valud.

 

Mask Off vs Redbone (Cookin Soul SP404 Remix)

See Cookin Souli mashup ühendab kaks väga head lugu millekski kättesaamatuks. Ei oskagi sõnadesse panna kui hea see on.

Ka eraldi on mõlemad lood teisest klassist. “Mask Off” on ilmselt Future’i kõige parem lugu siiani. Ja “Redbone” jääb õnneks aastasse 2016, seega ei pea siia listi uuesti panema. Kuigi kuulatavuse järgi tahaks.

 

Syd – All About Me

2017. aastal nägime grupi The Internet liikmete sooloprojekte. Kui Steve Lacy võlus meid oma bassiliinidega ja Matt Martians üllatas trummidega. Siis Syd tegi oma sooloalbumiga “FIN” kõige suurema üllatuse.

 

Sampha – Reverse Faults

Sampha kauaoodatud debüütalbum “Process” oli üks aasta ambitsioonikamaid projekte. Erinevaid helisid ja visioone on albumil nii palju, et võtab esmasel kuulamisel silme eest (või kõrvust?) kirjuks. Aga Sampha taktikepi juhtimisel on kõik väga hästi.

Kui “(No One Knows Me) Like The Piano” on nii ilus, et igal kuulamisel tuleb pisar silma, siis loo “Reverse Faults” drop teise minuti juures on äkki üks 2017. aasta paremaid muusikalisi hetki üldse.

 

GoldLink ft. Brent Faiyaz & Shy Glizzy – Crew

Kõigepealt tuleb üles tunnistada, et “Crew” ilmus tegelikult 2016. aasta detsembris. Aga patt oleks seda 2017. aasta suveks hitiks kujunenud lugu kasvõi ühe aasta parimate nimekirja mitte lisada.

See lugu on nagu vein, mis läheb ajaga paremaks. Aasta lõpus Grammy nominatsioon on sellele loole uue tõuke andnud. Äkki tuleb see meiega kaasa ka 2018. aastasse?

 

Toro y Moi – Girl Like You

Kodanikunimega Chaz Bundick on üks tänapäeva eriskummalisemaid artiste. Aasta alguses annab välja jazz‘i albumi koos grupeeringuga The Mattson 2. Juunis laeb Soundcloudi ootamatult ülesse “Girl Like You”, mis ei kõla nagu ükski tema varasem projekt. Ning siis kuu hiljem ilmub kogu album “Boo Boo”, mis annab vastused kõigile küsimustele. Chaz on geenius.

 

Tyler The Creator ft. Rex Orange County & Anna of the North – Boredom

Üle mitme aasta väga edukas tagasitulek. Tõenäoliselt tema seniaja parim album. Megaasjalik seriaal “Nuts + Bolts” portaalis Vice. Ühed aasta kõige lahedamad ketsidisainid. Jne. Tore, et Tyler tagasi on.

SZA – Doves In The Wind ft. Kendrick Lamar

SZA album “Ctrl” on kindlasti üks aasta paremaid kuulamisi.

 

Kendrick Lamar – DNA

Pea iga lugu Kendricku 2017. aasta albumilt “DAMN.” võiks olla siin nimekirjas. Aga valisin välja loo “DNA”, sest peale funkisemat ja jazz‘isemat albumit “To Pimp a Butterfly”, tõestas Kung-Fu Kenny, et ta on (vähemalt hetkel) parim räppar maamunal. Eriti selle loo valguses.

 

Frank Ocean – Chanel

Kui Sul on võimalus oma lugu ühes maailma kõige olulisemas raadiojaamas tund aega järjest mängida, siis oled vist elus mingid otsused õigesti teinud.