Kanye West räägib rahulikult ja avameelselt kõigest, mis tema elus toimub

Pole vist olemas kedagi, kelle jaoks Kanye West ei tunduks hetkel täiesti hullumeelne inimene. Noh, sellesmõttes keegi kindlasti kuskil on, aga saate mõttest aru küll. Selle tunde maalikunstnikuks on peamiselt pealkirjad, meedia, meemid ja internet. Kas sa tead kedagi, kes teaks kedagi, kes oleks enne meemi joonistamist asjad Kanyega üle täpsustanud, et väljaütlemisi analüüsida ja ise seisukoht võtta? Pigem mitte. See tunne ei ole meie enda hinnang, vaid klikimagnetite ehitatud kujund, mida pealiskaudsel infoajastul tarbime. Kui me eemaldame sellest võrrandist businessi ja korporatsioonide agendad, jääb alles ainult üks kunstnik ja tema visioon. Suur nägemus, mille inimesteni viimine kulgeb mööda kivisid ja kände just nende samade võrrandisse kuuluvate tegurite pärast. “Kanye West ütleb, et mustanahaliste orjus oli valik!” kõlab palju klikitavama pealkirjana kui “Kanye West tahab, et afroameeriklased liiguks edasi oma ajaloo koormast ja avaks oma südamed tulevikule, sest sama asja samamoodi tehes ei muutu mitte midagi.” Inimestele, kellele meedia interpretatsioonist ei piisa, organiseeris Kanye intervjuu legendaarse raadio saatejuhi Charlamagne Tha God‘iga, mis kestab 1 tund ja 45 minutit, et oma tundeid selgitada. Härra West räägib oma mõtted ja nende tagamaad lahti, näitab oma uut “kontorit” ja tutvustab värskelt ostetud tohutut maalappi mägedes. Usun, et peale selle video otsast lõpuni vaatamist on meil kõigil õigus ise otsustada, kes on meie jaoks Kanye ja, kas me mõistame tema tegemised hukka või mitte.

 

Täägid: