TESTHAMLET: Sony a6400 täiskaadrile omase pildikvaliteediga hübriidkaamera

Sony a6400 on üks uuemaid pisikesi kaameraid, mis Sony välja on andnud. Ja kui ma ütlen pisikene, siis ma mõtlen päriselt ka pisikene. Kaamera kere tõepoolest on kerge ja mahub vabalt jaki taskusse. Olen nende mitte-päris-täiskaader hübriidkaamerate osas alati umbusklik olnud, aga see uus Sony oma hinna (kere hind Photopointis 1049 €), mõõtude ja võimekuse comboga tabas mind küll kõige ootamatul hetkel kõige õrnemasse kohta ja täie pauguga.

 

TESTHAMLET: Sony a6400 täiskaadrile omase pildikvaliteediga hübriidkaamera TESTHAMLET: Sony a6400 täiskaadrile omase pildikvaliteediga hübriidkaamera TESTHAMLET: Sony a6400 täiskaadrile omase pildikvaliteediga hübriidkaamera

 

Võtsin selle rübliku kaasa täpselt sellistesse situatsioonidesse, kuhu see väike hübriidipoiss peaks justkui mõeldud olema. Ma ei usu, et keegi päriselt planeeriks selle kaameraga mingit ametlikku pildistamist või nö päris fotoprojekti. Kuigi ega vist kõige suuremasse häbisse ka ei jääks. Vichyle Tammsaare pargis sotsiaalmeedia materjali valmistada polnud mingit probleemi. Ehkki mina ise näeksin seda seadelist endaga ootamatutel hängidel sõpradega või näiteks täiesti suvalistel tööpäevadel telefonikaamera pikendusena. Ehk siis koguaeg seljakotis kaasas. Oma olemuselt on kaamera väga lihtne, kui oled Sony kasutajakogemusega kursis. Kõik on põhimõtteliselt sama, mis liigikaaslastel. Positiivne.

 

TESTHAMLET: Sony a6400 täiskaadrile omase pildikvaliteediga hübriidkaameraTESTHAMLET: Sony a6400 täiskaadrile omase pildikvaliteediga hübriidkaamera

 

Esimene löök makku oli aku kestvus. Oma a7 isendiga elan ikka pidevas hirmus, et aku saab tühjaks ja olen ka korduvalt sellesse situatsiooni sattunud, kus ongi puuks. Kõnealuse kompaktkaamera akukestvus on tõesti fenomenaalne. Terve testimise aja igatahes kaamerat laadima ei pidanud.

Nagu õige pätt Koplist töötab kaamera eriti hästi just pimedas. Pean seda tootjapoolset väidet kinnitama. Tõesti sai masin vähese valgusega kenasti hakkama. Ees oli mul 24mm f/1.8 objektiiv ja koos toimetasid nad nagu korralikult sissetöötanud lahingpaar. Pildid lendasid otse iPhone’i ja olid Instagramis minutitega. Tänu sisseehitatud NFC moodulile saab ühenduse luua ootamatult lihtsalt seadmed vastastikku asetades. Ühendus luuakse automaatselt. Lisaks saab seda kõike teha ka käsitsi kaamera WiFiga.

 

TESTHAMLET: Sony a6400 täiskaadrile omase pildikvaliteediga hübriidkaamera TESTHAMLET: Sony a6400 täiskaadrile omase pildikvaliteediga hübriidkaamera TESTHAMLET: Sony a6400 täiskaadrile omase pildikvaliteediga hübriidkaamera

 

Lisaks on sellel pisikesel taskukaameral veel täiesti ebareaalne võimekus filmida 4K UHD (3840×2160) videot. Ma ei hakka numbritesse ja detaillidesse laskuma nagu ikka, sest internet on neid täis, aga omaltpoolt kirjeldan seda hästi informatiivse sõnapaariga – täitsa haige.

Kokkuvõtteks võin öelda, et see kaamera üllatas mind ja ma tõepoolest hakkasin otsima võimalusi, kuidas see aus töömesilane endale päris kaamera kõrvale abimeheks organiseerida. Näen Sony a6400 oma masinapargis vägagi kohta. Noorele ringi liikuvale inimesele, kes tahab oma elu jäädvustada telefonist kvaliteetsema pildimasinaga, on see muidugi perfektne lahendus. Ühtegi miinust ei leidnudki, nii-et minu hinnang on 10/10. Lähen kuulan nüüd 5MIINUST.

_____

Kaamera on müügil Photopointis.
Kõik artiklis olevad fotod on töödeldud VSCO Cam rakendusega iPhonele.