Intervjuu – Pinkwave: Päris pillidega päris bändid ei kao kuhugi!

Uus ja värske kodumaine hardcore-punk bänd Pinkwave on korraga rusikas pärasoolde ja vahukommipurune memmemusi otsaette. Neil on väljas EP nimega “Eternal”, nad soojendavad 3. novembril oma debüüt-livega Von Krahlis legendaarset Austraalia bändi DEEZ NUTS ja täna ilmus nende täiesti tuttuus video loole “Youth”. Avage turvavööd, sest selle intervjuu ajal te tahate auto esiaknast välja lennata.

 

 

Tavai, rääkige bändist. Näen hunnikut tuttavaid nägusid. Mis punt on ja kellest koosneb?

Tavai. Pinkwave, haze punk, Tallinn style. Seda toodavad aastast 2018 J-Cool – voks, T-Boss – kitarr, K-Illah – bass, H-Bomb – trummid.

 

Kuidas bänd sündis? Mõtlesite, et tahaks mingit punki teha ja nii oligi või küpses idee kellegi peas juba pikemalt?

J-Cool: Mõte oli teha vanakooli vibega (80-ndad, 90-ndad) hardcore punki. Mõned esialgsed instrumentaalsed demod said linti võetud ja need bängisid, mees. Koheselt olid peas konkreetsed inimesed, kellega oli soov just sellist mussi teha ning kui nemad ei oleks nõus kaasa lööma, ei oleks seda bändi olemas. Argumenteerisime bändi tegevust sellega, et 20 aastat hiljem ei tekiks omavahel kusagil saunas/baaris vestlust stiilis: ‘’Mäletad tahtsime kunagi mängida throwback punki… oleks võinud ikkagi proovida’’.

 

Intervjuu – Pinkwave: Päris pillidega päris bändid ei kao kuhugi!

 

Suvel tuli “Eternal EP” välja. Sai kõik nii nagu plaanisite või jäi midagi kripeldama ka?

J-Cool: Plaan oli algselt kohe pauguga kauamängivaga välja tulla ning enamus lugudest on ammu kirjutatud/lindis olnud. Plaadifirma Trash Can Dance pöördus meie poole ideega üks EP välja lasta ning nii sündiski ‘’Eternal’’. Üldiselt oleme rahul – kujundus, sound jne – kõik klapib ja need täiendavad üksteist. Topi see pahapoiss Panasonic boomboxi ja lase gruuvil endast üle sõita.

T-Boss: EP-ga rahul. Võib-olla jäi kripeldama see, et singlid, videod ja EP väljas, kuid siiani pole jõudnud ühtegi live anda.

 

Kui keeruline on pixli-muusika ajastul päris pillidega päris bändi teha?

T-Boss: Ei ole üldse keeruline, pigem lihtne. Lindistamisvõimalused on tänapäeval nii kättesaadavad, easy business. Päris pillidega päris bändid ei kao kuhugi.

J-Cool: Just, meie jaoks pole raske ‘’päris bändi’’ teha, sest me oleme neid teinud mitmeid aastate jooksul. Läbilöömisel sellest praegusel ajal suurt kasu ei ole, sest pixli-muusika on momendil kõikjal. Mind isiklikult see ei häiri, sest sellist muusikat naudin isegi ja läbilöömine ei ole see, miks Pinkwave olemas on. Suurem väljakutse on olnud pigem mugavustsoonist põgenemine ning silmad kinni pimedasse kaevu hüppamine, sest kõik see on meile võõras. Musikaalne seiklus või nii…

 

Intervjuu – Pinkwave: Päris pillidega päris bändid ei kao kuhugi!

 

Mis pikem eesmärk on? On üldse mingi eesmärk või tahate pigem niisama kulgeda ja pilli mängida?

J-Cool: Teist Ramones’i siit ei tule, aga sõit on siiani vinge olnud.

 

Teie bändil on harju keskmisega võrreldes kõrgema kvaliteediga visuaalne kommunikatsioon – see sama uus video ja foto üldiselt. Kas see on taotlus omaette ja kes selle eest vastutab?

J-Cool: Tänud. Algusest peale on eesmärk teha asja autentselt – see puudutab sound’i, image’it, riietust, sotsiaalvõrgustikke jne. Video eest vastutab mighty MKalVisuals, see mees on mental. Kõik muu meie teha.

T-Boss: Jah, kindlasti taotuslik. Endal samuti lõbusam. Oleme pidanud süvenema kaltsukate skenesse.

 

Soojendate 3. novembril Von Krahlis mitte just kõige tundmatumat bändi DEEZ NUTS. Kuidas see tuli ja kas jalg väriseb juba?

J-Cool: Kutsuti korraldaja poolt. Kuna tegemist on meie debüüt-livega, siis pigem on uudishimu, kuidas meie ja see bänd laval toimib.

T-Boss: Esinemisi on eelnevalt olnud rohkelt. Seekord aga täiesti uue bändi, uute lugudega ja uues koosseisus. Eks seda ootusärevust ikka on.

 

 

Mis edasi? Tuleb uut mussi veel? Kontserdid? EP? LP?

T-Boss: Tulemas on kauamängiv ning kirjas on ka järgmised lived. Meid ennast huvitaksid eelkõige multižanri üritused, meeleldi esineks mõnel hip-hop festaril. Hardcore punk jääb alati koduseks, aga suur huvi on esineda ka teistsuguse publiku ees.

J-Cool: Yah man. LP on lindis, see on täis elektrit ja me avaldame selle umbes siis, kui me tunneme, et aeg on käes. Mis oleks ilmselt lähima paari kuu jooksul. Alles esimene käik sees. Me õitseme unenägudes.


03.11 Deez Nuts [AU] / Pinkwave / bloodfeather | Von Krahl
Pinkwave Facebookis