ABERRAL TALV19* kollektsioon

Pildistasime oktoobris üles ABERRAL TALV19* kollektsiooni. Külastasime kolme päeva vältel mitmeid paiku Eestis, mis on keskkonna parandamise või saastamisega kuidagi seotud. Mega kogemus hea energia keskel.

Aberrali näol on tegemist elustiilibrändiga, mille peamiseks eesmärgiks on hägustada piire moe ning kunsti vahel. Oleme viimase aasta jooksul kujundanud ümber oma brändi ning missiooni. Nii on saanud lihtsalt lahedate asjade tegemisest mõtestatud disain ning suhtumine. Iga meie kollektsiooni taga on idee, mis juhib tähelepanu elu ja ühiskonna erinevatele aspektidele.

 

“Polluted Earth” ehk “Reostatud Planeet Maa”

Seekord otsustas ABERRAL läbi oma talvekollektsiooni keskenduda meie planeedile, mistõttu on kollektsiooni läbiv idee “Polluted Earth” ehk “Reostatud Planeet Maa”. Kollektsioonis esinevad kolm alateemat, mis moodustavad “Polluted Earth’i” päästva tsükli. Tsüklis on probleemide algeks ükskõikne ühiskond. Trashfish sümboliseerib ajaga tekkinud probleemi veekogudes. Tsükli viimaseks lüliks on taastuvenergia, mis pakub tulevikuks jätkusuutlikumat lahendust.

Talvisesse kollektsiooni kuulub kaks t-särki, pusa, mantel ning kampsun, lisaks aksessuaarid.

 

ABERRAL TALV19* kollektsioon ABERRAL TALV19* kollektsioon

 

Ida-Virumaa on tuntud Eesti ühe põhilisema tööstuspiirkonnana. Kiviõlisse tekkinud tuhamäed on näide sellest, mis juhtub siis, kui inimeste vajaduste rahuldamiseks hakatakse suures mastaabis midagi tootma. Tänaseks Baltikumi kõrgeimate hulgas olevad tehismäed on tekkinud põlevkivi kaevandamise tagajärjel ning on meile meeldetuletuseks, et mittetaastuvate energiaallikate kasutamine ei saa kesta igavesti ning toob endaga kaasa ka muid tagajärgi.

 

ABERRAL TALV19* kollektsioon ABERRAL TALV19* kollektsioon

 

Paldiskisse on rajatud Eesti üks suurimaid tuuleparke, mille tootlikkusest jagub rohkem kui Paldiski linn ise tarbib. Tuulepargid tootsid Eestis 2018. aastal kokku 590 GWh elektrienergiat, mis Eleringi andmetel moodustas 36% taastuvenergia kogutoodangust.
2020. aastaks on sihtmärgiks taastuvenergia osakaal igapäevatarbimises vähemalt 17.9%. Minu arvates on tegemist küll väikese protsendiga kogu tarbimisest, kuid vähemalt arenevad asjad õiges suunas.

 

ABERRAL TALV19* kollektsioon ABERRAL TALV19* kollektsioon

 

Käisime Paldiskis ringi ning lühikese jalutuskäigu jooksul märkasime mitmeid probleeme. Meie tähelepanu tõmbas AS Alexela naftasaaduste ning vedelgaaside Terminal, mille eesmärgiks on vedelgaasi, naftakeemia ning heledate naftasaaduste hoiustamine ja transiidi korraldamine.

 

ABERRAL TALV19* kollektsioon

 

Avastasime Peipsi ääres asuvat Tudulinna hüdroelektrijaama. Üks parimaid mooduseid taastuvenergia tootmiseks on hüdroelektrijaamad. Vee potentsiaalne energia on lihtsasti elektrienergiaks muundatav. Seda meetodit võiksid kasutada eelkõige riigid, kus voolavat vett leidub rohkesti.

 

ABERRAL TALV19* kollektsioon ABERRAL TALV19* kollektsioon

 

Läksime vana reisilaevaga “Hannibal” ühel udusel oktoobrikuu hommikul väikesele sõidule Tallinna lahel. Võtsime endaga kaasa Pootsmanni ja kapteni. Mõte selle taga oli, et vanemal generatsioonil on tulnud aeg anda teatepulk üle nooremale, kelle vastutuseks on nüüd hoida seda maailma ning tegutseda selle nimel, et tulevikus oleks omakorda meil midagi, mida edasi pärandada.

 

Inimesed, kes jagavad maailmavaateid

Oleme valinud esindama oma talvist kollektsiooni inimesed, kes jagavad meiega samu maailmavaateid ning on nõus need koos meiega ka laiema avalikkuse ette tooma. Sellest tulenevalt on valitud ka meie pildistamiste asukohad. Võtsime oma inimesed kaasa ja sõitsime üle Eesti, et tuua kollektsioonis esitatud probleemidele näiteid ka päris elust. Avastasime Elis-Hetty ning Kariniga Paldiskit, Marcuse ning Kristinaga käisime Kiviõlis, Jüriga seilasime Tallinna lahel ning Antoniga külastasime Tudulinna hüdroelektrijaama. Neid kohti külastades ning antud probleemidele mõeldes jõudsime arusaamani, et asju
saame parandada vaid üheskoos.

Koduleht www.aberral.com /  Instagram @aberral_official
Modellid: Kristina Sikk, Marcus Neiland, Karin Nahkur, Elis – Hetty Leppik, Anton Hmelnitski, Jüri Pootsmann
Fotograaf: Silver Mikiver
Video: Holden Laine

Täägid: