FILMIARVUSTUS: “Džentelmenid” – Guy Ritchie andis endast kõik ja siis veel natuke

Tekst: Gunnar Hunt

Džentelmenid on hea film, kui sulle meeldib Guy Ritchie. Juba filmi alguses seab vanameister pööblile kindlad reeglid ja näitab meile kõigile, kuidas see mäng nüüd käima hakkab. Ja oh boy, kuidas see veel käib.

Härrasmeestest pungil film tiirleb ümber Suurbritannias tegutsevast kanepidiilerist Michael Pearsonist (Matthew McConaugheyheyheyhey), kes otsustas, et on aeg oma narkoimpeerium maha müüa ja vanadust nautima minna. Aga kas tal seda ka teha lastakse? Kahe tunniga tõmmatakse ühe mehe pensioniplaan niimoodi luhta, et ka kinosaalis unustatakse ära, kuidas see kõik siin alguse sai.

Teades Guy Ritchie’t, siis ei ole väike roll ka Charlie Hunnamil ja Colin Farrellil. Need poisid võisid paberil küll kõrvalosatäitja rollis olla, kuid peale kahte kinoseanssi võin julgelt öelda, et suurim vargus seal filmis viidi läbi just nende kahe poolt. Tõeliste rüütlitena napsasid mõlemad omale peaosatäitja rolli ja see oli igati õigustatud.

 

 

Kogu filmi iseloomustab kvaliteet. Ritchie oskus lülituda sõrmenipsuga ühest stseenist teise ja selle taustale leida muusika, mis selle kõik kokku seob ning sulle püandiga kõhtu lööb on lihtsalt enneolematu. Pole sõnu.

 

FILMIARVUSTUS: “Džentelmenid” – Guy Ritchie andis endast kõik ja siis veel natuke

 

Kui nautisid filmi “The Man from U.N.C.L.E” ja “Sherlock Holmes” (see Robert Downey Jr.-iga), siis tea, et  “The Gentelmen” on nende armulaps ja “Snatch” on tema lahe onu. Kui mitte, siis “Frozen II” on veel kinos. Ehk jõuad?

PS! Kui tahad Suure Britannia allilmas läbi lüüa, siis õigele lainele saad just selle Spotify playlistiga: 

IMDB – 8.1
RottenTomatoes – 7.2
HooliganHamlet – 8.5

PPS! Oma silm on kuningas. Osta pilet Forum Cinemas kodulehelt.