Wiley VS Stormzy – uut dekaadi alustab UK räpparite tüli

UK räpp ehk grime on aegade algusest omavahelist konkurentsi soosinud. Räpparite nihelemine on selle muusikastiili DNAs. Jubedalt mokkamööda on igasugune nääklemine erinevate MC-idega UK grime’i ristiisal, keda tunneme nime all Wiley. Seekord on vanameistrile hambusse jäänud hetkel UK muusika üks suuremaid nimesid ja praegune grime’i imelaps Stormzy, kes andis hiljuti välja uue albmi “Heavy Is The Head”.  Kuidas kogu see jaur lahti rullus?

Omavahelist jauramist on räpparitel olnud varemgi, aga asi kogus suuremad tuurid üles Twitteris sügisel, kus enne Stormzy albumi ilumist võeti pulkadeks lahti remix loole “Take Me Back To London”, kus Stormzy lööb käed popmuusiku Ed Sheeraniga. Mõistagi selline süldilaulikutega semmimine Wileyle ei istu ja mees seda infot omateada jätte ei soovinud ning räpparid vahetasid sellel teemal sotsiaalmeedias natuke mõtteid.

 

Wiley VS Stormzy – uut dekaadi alustab UK räpparite tüli

 

See tögamine jäi mõneks ajaks sinnapaika. Asi läks natuke segasemaks, kui Stormzy andis välja loo “Wiley Flow”. Paljud kuulajad vaidlevad siiamaani, kas tegemist on tribuudiga või diss-track’iga. Igatahes Wileyle lugu meeldis ja ta kiitis Stormzyt sõnadega: “My brudda 4 life @stormzy”, mille Stormzy vastast:“Always love and respect legend #homage”. 

 

 

Kõik tundus korras olevat, kuni aastavahetuseni, mil räpparid suvalises Twitteri vestluses omavahel tülli läksid. Stormzy rahustas ühte Twitteri kasutajat, kellega Wiley sõnu vahetas, sõnadega “bro he’s just a prick“. Sealt edasi vahetati erinevaid solvanguid ja põnevamaid ning vähempõnevamaid fakte kuni 5. jaanuarini, mil Wiley otsustas oma mõtted Twitteri asemel biidi peale väljendada. Muuseas mainib Wiley, et Stormzy on hullem kui Ed Sheeran ning süüdistab teda grime‘i pehmeks muutmises.

 

 

Järgmisel päeval vastas diss-trackiga ka Stormzy ning keelt hammaste taga ei hoidnud ka tema. Kui Wiley lugudes on kuulda väikest muiet ja sportlikku hasarti, siis noorel räpparil on tõsi taga. Kõige muu seas saab selgeks, et Stormzy singel “Own it”, kus teeb kaasa Ed Sheeran, on dekaadi esimene nr 1 singel.

 

 

Läks mööda veel paar päeva ja 7. jaanuaril andis Wiley välja järgmise loo “Eediyat Skengman 2 (Stormzy Send)”, kus kõige muu seas on sisse toodud ka Stormzy ema.

 

 

Ja loomulikult ei ole jäänud lugu vastuseta. Stormzy andis kõigest tund aega hiljem välja uue loo “Still Disappointed”.

 

 

Eks näis, midas saad edasi. Seniks saame nautida tõupuhast UK grime’i oma täies hiilguses.

Täägid: